Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

Takze Rusi vedeli uz davno pred utokom, ze sa uskutocni a ze to bude zapadna false flag provokacia...to mi pripomina klasicky komunisticky vtip, jak Stalin nadava na casove pasma: "...a potom som volal papezovi, ze mu prajem skore uzdravenie po atentate, a ono to bolo hodinu pred nim."

Inak k tej hlbokej dedukcii, jak nedava zmysel, aby Asad pouzil chemicke zbrane vo chvili, ked ma vitazstvo na dosah: tak podla rovnakej logiky by nedavalo zmysel ani to, ze Asad potrebuje Rusov, ked ma vitazstvo na dosah. Leda ze by ho vobec tak bezpecne na dosah nemal.

1 0
možnosti
VK

Anebo je použít, protože každý přece ví, že nedává smysl, aby je použil. Jako Rusové u Skripalů.

0 0
možnosti
VK

Obava, aby regionální konflikt v Sýrii nepřerostl v "třetí světovou" mi nepřijde na místě, tak padlí na hlavu nejsou ani Rusové, ani Američané.

Ale ať už chemické zbraně použil kdokoliv - proč Rusko vetovalo návrh vytvoření mezinárodního orgánu pro vyšetření odpovědnosti za chemické útoky v Sýrii? Jejich protinávrh zajišťující jim právo veta nelze pova žovat za alternativu.

5 1
možnosti
Foto

Ano, opravdu to nemá žádnou logiku, aby Asad použil chemické zbraně právě teď, když v Ghutě zvítězil. Vypadá to spíše na provokaci, která má umožnit USA a dalším opět zaútočit na Asada. Existuje ještě další možnost. V Sýrii prý bylo spousta chemických zbraní a některé měly být skladovány i na územích ovládaných povstalci. Co když syrské/ruské letectvo či dělostřelectvo zasáhlo budovy, kdy byly chemické zbraně skladovány a došlo k uvolnění chlóru?

2 1
možnosti
GH

G10e81o63r71g59e 12H83o77l90y

12. 4. 2018 19:35

Souhlasim s Vasim nazorem.

3 1
možnosti
JR

J12a67n 94R43á52ž

12. 4. 2018 18:27

Celý svět může jen doufat, že se Trump přestane chovat jako hospodský rváč a bude jednat jako úspěšný byznysmen. To jest s chladnou rozvahou a ochotou ke kompromisním řešením, která dovolí i protistraně zachovat si tvář. Věřím, že už zazněl i varující hlas Číny, na kterou bude muset také brát ohled, neb dnes není USA v tak dominantním postavení, jako tomu bylo ještě při vpádu do Iráku, či Afganistánu...což jistě Trumpovi někdo z jeho okolí připomene.

Mimochodem: Dosud nikdo nepodal věrohodný důkaz k tomu, že vůbec nějaký útok bojovým plynem s civilními obětmi byl spáchán, což je opravdu podivné. Sdělení OPCW o nějakém hlášení z řad t.zv. "Bílých přileb" bez důkazů, jsou jen dohady

2 1
možnosti
JP

Když jsem se díval na očistu lidí od BOL, tak jsem nevěřil vlastním očím. Pokud tam nějaké byly, tak ti zachránci, spíše ohrožovali životy lidi (zejména děti) svojí aktivitou. Vypadalo to na divadlo pro kameru.

9 4
možnosti
SN
PS

Válečná zpravodajka vysvětluje situaci v Ghute před chemickým útokem. A stejně jako většina rozumných lidí se ptá proč by Asad útočil na území které už bylo prakticky jeho (čas 4:15).

16 2
možnosti
VM

V84á27c53l11a88v 43M32a53c32h

12. 4. 2018 11:49

Já bych těm našim západním spojencům chtěl věřit, ale je to den ode dne obtížnější. Těch náhod a omylů je strašně moc.

23 1
možnosti
  • Počet článků 607
  • Celková karma 2,69
  • Průměrná čtenost 1405x
Jsem obyčejný člověk, který se zajímá o filozofii, vědu i o společenské dění.