Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdy a kde bylo vyhlášeno: "Všichni lidé jsou si ve svých právech rovni" ???

0 0
možnosti
IK

No tak namátkou z ústavních lidských práv: Lidská důstojnost je nedotknutelná. Nebo: Všichni bez rozdílu jsou si před zákonem rovni. A další práva, jak má zakotveno mnoho zemí ve svých Ústavách. Proto jsou to základní, nedotknutelná a nejvíce chráněná práva. Že vám tohle uniklo mě překvapuje.

0 0
možnosti
AP

Vysvětlující cedulky? Nevšiml jsem si, ale třeba jsem jen byl nepozorný.

0 0
možnosti
EH

Rasista nerasista, pomníky většinou stavíme za něco a ne za osobnost. Akorát často chybí tabulka s údaji, takže se to pak bere, že daný člověk má být příkladem pro novou generaci. Jenže mezitím se změní doba a už není důležité, že zachránil lidi nebo celý stát. Začne být důležité, co si myslel o například Vietnamcích, kteří se mezitím stali početnou komunitou v jeho zemi.

0 0
možnosti
LH

za něco? takže Koněv byl zaco?;-D

0 0
možnosti
Foto

Rozhodující zásluhou Churchilla byl jeho celoživotní boj za svobodnou společnost (a za docenění podnikatelů)a rovnou konkurenci. Vždyť i za války měl oplétačky s finančním úřadme kvůli daním ze své literární činnosti. Mohl by mít oplétačky kvůli daním Stalin, Putin, Hitler nebo Babiš?

4 1
možnosti
Foto

Tak Babiš má oplétačky stále. Stalin i Hitler se museli hájit před soudem. Byl snad Churchill odsouzen do vyhnanství za ilegální revoluční činnost.

0 2
možnosti

J79a31k32u84b 34Š59o36l46c

17. 6. 2020 9:56

Dostáváte se na tenký led. Vítěz nad Hitlerem byl také Stalin. Litujete i jeho padlých soch? Churchilla bych nechal stát, ale na nějaké cedulce by mohly být (vedle kladných) připomenuty i jeho záporné činy.

1 0
možnosti
AP

Proč zase nějaké vysvětlující cedulky. Máme na školách dějepis, ne?

0 0
možnosti
OS

Nelze než souhlasit. Rasismus, otroctví, kolonialismus, to byly v minulých dobách standardní pohledy a názory, někde ještě dokonce přetrvávají a jsou považovány za přirozené. S tou sochou Koněva to vidím přece jen trošku jinak. Není sporu o tom, že se zasloužil o porážku Hitlera. Co ale dělal potom v Maďarsku a jinde, i u nás, to už je jiná písnička. Prostě byl vykonavatelem sovětské politiky v té době. Za to si žádnou slávu v našem státu rozhodně nezaslouží. Ale hlavně jeho socha byla umístěna až po násilném ukončení Pražského jara armádami VS. Její vztyčení bylo pouze výrazem, promiňte mi to slovo, vlezdoprdelismu tehdejších normalizačních komunistických špiček vůči SSSR. A to její existenci na veřejném místě podle mne naprosto degraduje. Zůstává asi faktem, že hodnotit historické osobnosti pouze dnešními pohledy asi není košer. Jak by asi dopadl takový Napoleon? Vždyť to byl vlastně takový masový vrah. A zkuste to říct třeba ve Slavkově u Brna. Tam z něj a z turismu kolem té bitvy žijí už několik desetiletí...

4 2
možnosti
PK

No je fakt, kdo četl o životě a působení WCH, tak z dnešního pohledu by asi ten titul rasista přidělil. Občas v souvislosti např. se zvýšenou migrací se dosti jednoznačně vyjádřil a nedělal si ani příliš problémy se svými názory o Indech , ale v kontextu tehdejší doby a dneška to jistě vyznívá jinak...

1 0
možnosti
LH

ale to pak musíme brát pomalu všechny politiky očima tehdejší doby ;-D

0 0
možnosti