Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

wrangler

1. 6. 2012 14:17
Co to pořád žvaníte?

Jaké spáchali atentát? Prostě popravili zločince![>-][>-]

0 0
možnosti
RS

morre

30. 5. 2012 23:48
Docela

čtivý a zajímavý článek, byt s atentátem nesouhlasím...následek-příliš obětí,ůplné ochromení odboje,

Dopad na vysledek poválečneho uspoř. hranic,zvýšení sebevědomí občanů,nepostradatelnost Heydricha,byt byl vysoce inteligentní ůředníkem je přecenován.

Spíš velká frajeřina Benešovy vlády se ukázat,zalíbit spojencům...Nápad vznikl pravděpodobně u Plk.Moravce

velitele voj.rozvětky v Británii,jako pomsta za popravu generála Bíleho v čechách..nicméně ani můj názor

není jednoznačný-těžko soudit,pouze spekuliji coby kdyby..

0 0
možnosti
JS

člověk z novinek

29. 5. 2012 16:06
Malé doplnění

Já bych jen lehce doplnil, že jako Češi nemáme důvod považovat se za méně statečné, než jiné národy Evropy. Spíše naopak. Desítky tisíc našich vojáků bojovali na obou frontách, zahynulo jich nejméně patnáct tisíc. Jen na území protektorátu (bez Slovenska) nacisté popravili nejméně deset tisíc lidí, dalších dvacet tisíc lidí zemřelo v nacistických věznicích a koncentrácích – bohužel – většinou naši nejlepší lidé. Celkový počet obětí Československa je přes tři sta šedesát tisíc lidí.

Před začátkem války, kdy proběhla v Československu mobilizace, panovalo mezi našimi vojáky nadšení bránit svou zemi do poslední kapky krve. Nespočet svědectví o chování vojáků před Mnichovským diktátem to jednoznačně dokazuje. Mnichovský diktát pro nás představoval hrozné ponížení. Je zajímavé, že Anglie s Francií se v Mnichově zavázali intervenovat proti Československu ve prospěch Německa, pokud by Československo diktát nepřijalo, ale my jsme svůj postoj museli dokazovat atentátem na Heydricha.

0 0
možnosti
JL

jirka1965

28. 5. 2012 11:03
Docela dobrý text.

Vytknul bych pouze několik nepřesností, ale tohle určitě nemá ambice historického díla, takže máte plus i za ty závěry, které jste zformuloval.

0 0
možnosti
XX

xaeris

28. 5. 2012 9:41
Zpátky do školy

..tanky vjížděli.... !!!!! Člověče, naučte se raději správně česky.......

0 0
možnosti
PB

poutnikus

28. 5. 2012 9:46
Re: Zpátky do školy

Vy nikdy neuděláte chybu, či překlep, když píšete text?

Přiznávám, že pravopis není má silná stránka, ale že se říká ty tanky vjížděly vím.

0 0
možnosti
P

pitbulek

28. 5. 2012 7:56
Atentát na Heydricha

marná snaha všichni co tady plkají máme informace poplatné době ve které jsme je čerpali . Maslím že skutečná pravda leží uprostřed těchto názorů takže je zbytečné si tady honit své ego s tím jak jsem dobře informovaná. Povšimla jsem si jedné věty ve které se říká že Češi hajlovali z donucení v obavě o svůj život . Nepřipadá vám někomu že to samé jsme v drtivé většině provaděli za doby vlády komančů pokud ano je to zajímavá paralela v naší národní mentalitě že ?

0 0
možnosti
PB

poutnikus

28. 5. 2012 9:18
Re: Atentát na Heydricha

Když čeští vojáci bojovali v roce 1940 v bitvě o Francii vyprávěli, že Francouzi jím nadávali, že do války museli jít kvůli Čechům a Polákům. Nehajlovat v době po atentátu znamenalo schvalování atentátu. Pokud to nacisté viděli, že jste nezvedl ruku, nebo vás někdo udal, znamenalo to smrt na popravišti.

Jinak většina se většinou podrobí vládní moci, u nás i v cizině. Statečných lidí je málo kdekoliv na světě. A nejde jen o podrobení se politické moci. Ale hlavně o určitou konformitu v projevovaných názorech a chování, aby člověk nebyl pro okolí za tzv. blázna.

0 0
možnosti
PJ

pedro14

28. 5. 2012 6:55
tim poslednim odstavcem

jste tomu nasadil korunu

0 0
možnosti
D

dukatovysystemsemnepochopil

28. 5. 2012 0:13
Bojovali za Československo. Kde je to československo ?

Marná snaha. Je pryč. Třeba Plzeň se osvobodila sama, amíci tam jen pravidelně chodí chlastat pívo. Amíci akorát zakázali 2 000 lidí jet na pomoc Praze.  A předtím nám srovnali zbrojovku se zemí, vlastně po válce.  Vsetín osvobodili partizáni, chlastat tam nechodí nikdo. ;-€    Identitu Čechů chtěl možná zlikvidovat Hitler,  ale daří se to teprve EU. Proč nikde nepíšete, kolik stovelk Ssáků vzali parašutisté sebou ?8-o  Bylo jich dost, dobře byli vycvičeni.  [>-]

0 0
možnosti
PB

poutnikus

28. 5. 2012 9:25
Re: Bojovali za Československo. Kde je to československo ?

Jistě dalo by se toho psát daleko víc. Ale to by bylo na dost dlouhý článek. Mimochodem i můj děda byl partizán. Jeho rodina schovávala odbojáře. Když šel jako 20letý z práce čekalo na něj gestapo u domu, rodiče již seděli v autě. Jenom prošel a toulal se po horách až přešel na Slovensko k partizánům. Zemřel, když mi bylo 13let a bohužel o tom nikdy moc nemluvil. Rád bych ho vyzpovídal.

0 0
možnosti
V

viks75

27. 5. 2012 21:38
Kvalitní článek.

S autorem téměř ve všech bodech souhlasím. Jen s dvěmi věcmi nemůžu souhlasit:

1. Češi se osvobodili skoro sami...Zblánil jste se? V čem se osvobodili sami, jak??? Naprostá hloupost!!!

2. Dávat naroveň americkou a ruskou armádu, to je taky hloupost! Němce porazili Rusové, USA se přidaly, když už bylo rozhodnuto. To naši milovníci USA nebudou rádi slyšet, ale je to tak!

Jinak opravdu hodně dobrý a kvalitní článek!

1 0
možnosti
B

bull004@seznam.cz

27. 5. 2012 21:46
Re: Kvalitní článek.

Ano, ale Rudá armáda do toho šla s obrovskými a často zbytečnými ztrátami, viz Stalinova rozhodnutí třeba v bitvě u Moskvy a krátce po ní, kdy se míchal do práce generálům.

0 0
možnosti
N

Novotnak

27. 5. 2012 21:35
Dobrý blog

a dobře, že ho sejmuli! R^

1 0
možnosti