Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

scarllett

24. 5. 2011 22:38
Pobyt v nemocnici

Ležela jsem 37 dní na kožním oddělení s vyrážkou po angině...Na pokoji jsme byly čtyři - z toho jedna paní s bercovým vředem /už vím jak je cítit bolavá noha/.To byl teda hotel....Jídlo nebylo k jídlu téměř každý den k večeři sýr - takže bufet to jistil.No a při odchodu kolem pokladny jsem vysolila 2200 kč...Je to prostě síla...Alespoň to rozdělit - pokoj na úrovni pro dva platit a tu noclehárnu by mohli poskytnout zdarma...

0 0
možnosti
PH

kostej_

14. 4. 2011 3:28
je možné

v nemocnici stlát si sám a konzumovat svoje vlastní jídlo?

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

12. 4. 2011 11:46
neslušné je nezaplatit svou útratu

;-)

0 0
možnosti
B

bastianka

13. 4. 2011 8:54
Re: neslušné je nezaplatit svou útratu

souhlas, navíc poplatky se dají pojistit za pár korun ročněR^

0 0
možnosti
MM

venenum

12. 4. 2011 8:45
nemorální jste vy

100,- denně platíte jako symbolický poplatek za tzv. hotelové služby nemocnice, nikoliv za odbornou péči.

Pokud se léčíte doma, také něco jíte, platíte elektřinu, vodné-stočné, atd... Jenže vám to připadá samozřejmé.

Nám ostatním, kteří platíme zdravotní pojištění, naopak vůbec nepřipadá samozřejmé, abychom vám přispívali kromě léčby ještě na nocleh a stravu.

Solidarita se týká nemoci, ne vašeho oběda !!!

Je na vás, abyste sám vyžadoval, aby váš pobyt v nemocnici byl vždy co nejkratší. Říká se tomu zpětná vazba.

0 0
možnosti
JM

janacz

12. 4. 2011 9:30
Re: nemorální jste vy

no jo, najíst se zadarmo a takto ušetřit to se často lidem zalíbilo. :-)

0 0
možnosti
SD

Dodo.01

11. 4. 2011 12:45
Systém ?

Celý systém plateb je jeden velký chaos. Můj případ: srazilo mě auto, měsíc v nemocnici + půl roku doma. Argument, že to neutrácím doma za jídlo atd je blbost. Ano jsem v nemocnici, ale hypotéku, inkaso, pojištění, atd. platím dál nikdo Vám nic neodpustí, doma žena bez práce s dítětem. Snad to bude v pohodě mám úrazové pojištění a viník je taky pojištěn, jenže pojišťovna to začne řešit až po ukončení léčení, tj. po doložení lékařské zprávy, na kterou lékař  vyplní do dvou měsíců (za vyplnění se platí předem). Další měsíc má pojišťovna na vyřešení případu. 9 měsíců od úrazu a stále nemám nic a když jsem si zažádal o odklad platby v nemocnici? Nepřipadá v úvahu bububu zaplaťe jinak na vás pošleme exekutora. Mimochodem když mě dovezli do nemocnice, první věta lékaře nezněla co vás bolí co se vám stalo ale máte zaplacený poplatek. Proč neplatí za pobyt  feťáci kteří ze sebe udělali trosky dobrovolně ? Kolik stojí stát ročně léčba těch co si prochlastali játra ? Tam se mají hledat úspory. 

0 0
možnosti

mamina2

11. 4. 2011 20:00
Re: Systém ?

Vás přivezli z ulice do nemocnice a první, na co se vás ptali, byl poplatek? A nekecáte, poplatek za pobyt v nemocnici se přece nepaltí předem, předem ani nevědí, jak tam budete dlouho. A 60 Kč denně asi doma utratíte taky, nebo za kolik máte doma běžně jídlo?

0 0
možnosti
O

Oldshaterhand

10. 4. 2011 11:10
¨hm

za pobyt v nemocnici se nema platit pokud jsi nemocny plati ZP, jnak je to okradani statu.;-O

0 0
možnosti
MM

venenum

12. 4. 2011 8:52
Re: ¨hm

To je holý nesmysl, zdravotní pojištění má pokrývat vaši léčbu v nezbytném rozsahu, nikoliv hotelové služby.

Laskavě si zjistěte, kolik sám přispíváte a jaká je finanční náročnost odborné péče o vážně nemocné pacienty. Budete se divit.

Chtít pobyt v nemocnici zcela zdarma může jen vyžírka.

0 0
možnosti
MN

Mahas

8. 4. 2011 20:07
Je uzasne si precist diskuzi :-)

Fascinuje me, jako cloveka, ktery se pohybuje v oboru zdravotnictvi, jak lide argumentuji cimkoliv - od naprostych ptakovin az po vylozene socialisticke az komunisticke argumenty - jen aby zduvodnili, ze ma pojistovna platit i tzv. hotelove sluzby... Ja mam dotaz. Kdyz jdete do nejakeho hostlelu v CR aka ubytovny... kolik z vas tam bude spat a bude dostavat jidlo 3xd za 100 kc + primereny zisk - tedy 30% navic... tedy za 133 kc na den???? A to v tech hostelech/ubytovnach jsem se neco naspal, kdyz jsem jezdil jako florbalovy trener s tymy... ( ve florbalu si , krome extraligy muzu a zen, vsechno plati hracky/hracky sami, takze tlak na co nejlevnejsi bydleni je logicky . I s jidlem se nelze dostat za dva dny pod 500 kc !!! Dalsi penize navic padaly za benzin, takze decka se dostavala na 600-800 kc za vikend ).

Ted mi nekdo vysvetlete, proc by se do leceni mely promitat naklady na pradelnu, jidelnu, uklizecky, kdyz chcete lidicky cim dal drazsi lecbu - leky, operace, rehabilitaci..

0 0
možnosti
PH

kostej_

8. 4. 2011 23:37
Re: Je uzasne si precist diskuzi :-)

Chudáci florbalisti, oni si musí svůj naprosto nezbytný koníček zaplatit, a my aby jsme si dovolili nezaplatit takovou naprosto luxusní a zbytečnou věc, jako je zdraví...

0 0
možnosti
EK

fitzie

7. 4. 2011 13:32
myslím, že by bylo vhodné zveřejnit

jaká je cena "hotelových služeb" v nemocnici. kolik platí pojišťovna. kolik platí pacient. a můžema pak zapříst debatu, jestli je ta cena v pořádku, zda je přiměřené, aby služba poskytovaná v takovéto kvalitě stála tolik peněz, když ji dejme tomu hotel přes ulici nabízí za stejnou cenu, v nesrovnatelně vyšší kvalitě, a ještě na tom, narozdíl od nemocnice, vydělává, přestože má nižší "obložnost".

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

9. 4. 2011 15:52
Re: myslím, že by bylo vhodné zveřejnit

Tyhle úvahy jsou tak zoufale obskurní, že to člověka až bolí. Občas mám pocit, že jste nemocnici viděli jen v seriálu. Hotely vaří specializovaná jídla pro diety? Řeší práci s infekčním materiálem? Jsou vybaveny pro připojení kapaček či přístrojů? Dovolují snadné přesunutí ležícího pacienta na specializované pracoviště?

0 0
možnosti
PJ

Paveljan

7. 4. 2011 11:58
Autor článku

by se měl uklidnit a pohledět do budoucnosti. Díky špatné životosprávě bude nemocných přibývat. Díky neschopnosti lékařské vědy  nebudou vyléčeni, ale jen léčeni. Díky pokroku vědy a techniky je bude možno za cenu vysokých nákladů udržovat dlouhodobě při životě. To všechno bude tak nákladné, že stovka denně pozbyde na významu. Takže, když si chcete hrát na slušňáka, tak na to musíte mít. Zní to nemravně, ale je to pravda.

0 0
možnosti
JB

jejda to jsem ja

7. 4. 2011 10:44
Nikdy se nedohodne

někdo pro koho je 1000,.Kč na den přiměřené a někdo kdo s tou tisíckou musí uživit rodinu celý týden. ;-O;-O

0 0
možnosti
MP

Vrah

7. 4. 2011 17:43
Re: Nikdy se nedohodne

Proč a na čem by se měli dohodnout?

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Osmý trpaslík se jmenoval Remcal.

Seznam rubrik