Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠL

Problémem je, že Zeman může tohle udělat znovu i po předčasných volbách

0 0
možnosti

Vystihl jste to naprosto přesně.

1 0
možnosti
JR

J25a81n 96R60á48ž

27. 6. 2013 8:04

Jediný politický systém,který se u nás osvědčil,byla monarchie. Král/císař byla autorita,kterou nikdo nezpochybňoval. Ani legitimitu,ani pravomoc. Demokracii jsme "okusili" za první republiky, ale jaká byla? Hašteření politiků bylo obdobné jako teď, president se je snažil umravňovat stejně jako Zeman pomocí kroků na hraně ústavnosti. Nebyla televize a lid měl jiné starosti než má dnes a tak nevnímal bídu politické kultury a plebejské chování politiků v míře, jak je to vnímáno širokou veřejnosti v současnosti.

Parlamentní demokracie ukazuje svoje slabiny a s ní i všechny její prvky. Od všeobecného a rovného hlasovacího práva až po poměrný systém voleb.

Jsem přesvědčen, že prezidentský republikánský systém, obdobný jako je v USA, je pro obnovení autority výkonné moci nejlepším řešením, stejně tak přímé volby, ve kterých by měl hlasovací právo jen občan s domovským právem k obci,kde má trvalé bydliště (nikoliv ovšem na "úřadě" nebo ve věznici")

1 0
možnosti
MR

Bohužel  občané neměli možnost kde si "natrénovat" demokracii. V minulém režimu byly levicové hodnoty defraudovány a zneužity pro své mocenské choutky, pravicové hodnoty byly důsledně vykořeněny a pozvánkou k šikaně a vyhazovu z republiky a občané masově převychovávání už od jiskřiček. Tuto dobu lze nazvat tzv. trénováním demokracie a učení se z akcí a reakcí, bohužel reakce zatím nám nějak nejdou ... .  Je načase si otevřeně přiznat že dovozová demokracie se zde nemůže ujmout, nemá zde historické pozadí a je potřeba vyvolat společenskou diskuzi jak občana z Dolní Lhoty aktivně zatáhnout do správy své obce a odpovědnosti za ní a to samé i na celostátní úrovni. Občané "musí" dosáhnout" na své představitele ne jednou za 4 roky ale průběžně a aktivně a naopak ... .

0 0
možnosti
JC

Demokracie se trénuje v obci.

0 0
možnosti
JT

Parlamentni demokracie se nejak neosvedcila, tak si ted zkusime presidentskou. alespon na cas, nez demokracie uplne skonci a budeme vsechno dostavat prikazem z brusele.

2 0
možnosti