Vánoční Godzila

Po poměrně klidném prožití Štědrého dne začíná období přátelských návštěv rodinných příslušníků, známých a kamarádů. Vzhledem k tomu, že děti jsou poměrně dost odpočinuté  a opravdu nevědí co provést, přichází na řadu Vánoční Godzila sice velice náročná, ale nejúspěšnější hra všech dob.  

Nevím jak vy, ale z dětství si nejvíce pamatuji pasáže, kdy jsme s rodiči něco dělaly nebo hrály. Je jedno jestli to byla oprava brzd po níž upadlo kolo u auta, nebo pečení kuřete, které v troubě shořelo. Vzpomínám si i na méně dramatické chvíle třeba jak jsme hráli člověče nezlob se a strejda se vytočil bouchl do stolu a zlomil si ruku.

Prakticky všechny vzpomínky jsou spojeny s nějakou činností, kterou jsme dělali na vánoce a kdy nám rodiče věnovali svůj čas. A protože chci v dětech zanechat také nějaké vzpomínky snažím se jim intenzivněji věnovat více než jindy. Díky naší zálibě v pokusech pro děti nebývá o veselé historky nouze. Asi nejoblíbenější je sluníčko sedmitečné to mi bouchla plechovka se sazemi a mourem. V červené bundě jsem opravdu vypadal jak sluníčko tisícitečké. Z hluchýho dědka, kterému v plechovce bouchlo větší než menší množství vodíku měly děti také dlouho srandu a rádi na to vzpomínají.

Ovšem dnes již tradiční vánoční hrou u všech dětí známých velice oblíbenou je Godzila. Vznikla nenápadně, byli jsme u známých, popíjeli jsme s klukama v obýváku a děti seděly u televize, manželky zase v kuchyni. Když po hodině vzpomínání na studentská léta s flaškou finský viděly, řekly, že  se máme jít s dětmi proběhnout po zahradě.  Někteří vydávali při obíhání domu divné zvuky začaly děti pořvávat Godzilo chyť si mně. Vzhledem k tomu, že zahrada je ve svahu a bylo trochu namrzlo, tak po obědě při druhém nuceném pobíhání okolo domu se již někteří neudrželi na nohou a vydávali ještě chroptivější zvuky, to děti ještě více vyburcovalo a začaly na Godzily útočit. Zasypávaly nás sněhem, lákaly do různých pastí a podobně.

Tuto hru si děti zamilovaly a již si vyprávějí, co se komu stalo v kterém roce. Vzhledem k tomu jaké je letos počasí bude nutné vhodně volit oblečení a intenzivněji simulovat přeměnu v Godzilu, abych to ve zdraví přežil.

   

         

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Bacík | čtvrtek 26.12.2013 22:20 | karma článku: 5,21 | přečteno: 400x
  • Další články autora

Pavel Bacík

Probuďte Blanické rytíře!

19.3.2020 v 20:22 | Karma: 7,99