Umělý hnus

Cestou z práce jsem si všiml, že se na nás opět valí vánoce. No, nedá se toho nevšimnout, chodníky jsou zablokované dřevotřískovými krabicemi, které jsou vyplněny velice atraktivním plastovým vánočním zbožím z Číny. 

Asi nejvíce se mě dotkly vysoce trvanlivé adventní věnce, plastové neopadající jehličnany nabalené na polystyrénové jádro bych možná ještě pochopil. Ale šiška z lisované látky, vanilková rulička se starého papíru a nakonec polystyrenový vlašský ořech. Omlouvám se, ale to bych už opravdu blil.

A tak jsem zkusil projít Tescem, jestli bych tam neobjevil nějaký ten budoucí dárek pro děti či ženu. Ale bylo to ještě horší. Hned u vchodu báječné polystyrenové červené koule na stromeček a za nimi další hory beden plné celo plastových autíček, panenek či stavebnic z plastových kostiček, proti Legu nic nemám, ale to co tam měli podle mě nepůjde složit ani jednou. Prošel jsem všemi uličkami s hračkami, ale najít jedinou jenž by z větší části nebyla z plastu se mi nepodařilo.

Je tedy zřejmé, že vybrat letos něco pod stromeček bude opět velmi obtížné pokud se budu snažit, alespoň trochu tomu plastovému hnusu vyhnout. Doufám, že to snad děti jednou ocení.

PS: Pokud má někdo nějaký tip, tak děkuji za radu, všem ostatní přeji příjemné plastové vánoční nákupy.

 

     

Autor: Pavel Bacík | pátek 29.11.2013 20:30 | karma článku: 11,49 | přečteno: 619x
  • Další články autora

Pavel Bacík

Probuďte Blanické rytíře!

19.3.2020 v 20:22 | Karma: 7,99