Průjezd amerických vojáků je ostuda

Průjezd konvoje amerických vojáků přes území ČR není, ani nezodpovědnost, ani selhání českých orgánů, je to ostuda.

Na oslavu osvobození ČR se u pomníků s Američany politici skoro mačkají v první řadě. Když se mluví o NATO, tak se většina národa bije v hruď jak je pyšná, že jsme v západních strukturách světa a plně spoléhá na spojence.

No a když američtí spojenci jedou přes naší republiku na cvičení do rumunska, tak komunisti prohlásí, že by pobyt cizích vojáků na našem území měla schválit sněmovna, ale co chcete od komunistů. Daleko větším sklamáním je pro mě komentář generála Šedivého, který prohlásil:"České orgány selhaly, tady není žádná výmluva,“ tvrdí Šedivý. Češi prý měli už ve chvíli zpožděného přesunu z Německa dát Američanům jasně najevo, že do denního provozu je nepustí."  a dále to komentuje  „Tady došlo k poměrně velké chybě, a pokud by se to opakovalo, tak průjezd amerických vozidel by vytvořil stejně nepříznivou situaci mezi civilními obyvateli, jako tomu bylo v 70. a 80. letech, kdy Čs. lidová armáda prováděla přesuny podobným způsobem a obtěžovala lidi podobným způsobem, jako se to teď stalo,“

Jsem krajně zklamán a musím se za nás stydět. Máme vůbec nějaké hodnoty ještě? Co pro nás znamená svoboda? Jakou hodnotu má pro nás svoboda projevu a demokracie? Co jsme pro tyto hodnoty ochotni obětovat? 

Doufám, že příště k žádné chybě nedojde! A až pojede konvoj našich spojenců ze cvičení zpět, tak Češi projeví úctu a uznání. Konvoj dostane dostatečný policejní doprovod, D1 uzařou a americké jednotky projedou Českou republikou jako by bylo 8.května.

A já se nebudu muset stydět jako teď.

PS:Chápu, bláhový názor, ale bylo by to ..............

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Bacík | neděle 2.6.2019 16:58 | karma článku: 22,08 | přečteno: 1474x
  • Další články autora

Pavel Bacík

Probuďte Blanické rytíře!

19.3.2020 v 20:22 | Karma: 7,99

Pavel Bacík

Co je smyslem života?

22.2.2019 v 11:01 | Karma: 10,43