Probuďte Blanické rytíře!

Každý národ má své pověsti, které představují obecnou povahu jeho lidu. Jednou naší z nejznámějších pověstí je o Blanických rytířích .....

   Blaničtí rytíři nespí v hoře Blaník, ale v každém z nás spí Blanický rytíř pod pomyslnou hromadou hlíny a kamení. Pro každého představuje ta hora kamení a hlíny pod kterou je v nás Blanický rytíř doslova pohřben jiný důvod.

    Někdo je přesvědčen , že nic neumí. Druhý si myslí, že to co umí nikdo z okolí nepotřebuje. Třetí  si připadá trapně, jít se zeptat souseda jestli něco nepotřebuje a nemusí to být nutně nějaký stařík, protože na něj za posledních pár let nepromluvil. Někteří jsou jen líní. Někdo si myslí, že je něco víc než ostatní okolo něj , natož aby se o někoho staral. V podstatě je v Čechách tolik důvodů kolik je lidí. 

  Každého, kdo je v sobě v současnosti schopen probudit rytíře z Blaníku žádám nechť tak učiní. 

 Všem, kteří tak již učinily děkuji.

   Možností jak se realizovat je v současnosti mnoho. Je i mnoho příležitostí jak zapojit  své schopnosti i mimo své přímé okolí. V současnosti mnoho žen i mužů šije roušky, můžete jim nabídnout svá nepotřebné prostěradla, pomoci s převozem materiálu a podobně.  V různých nemocnicích jsou také kvůli karanténě dárců nedostatečné zásoby krve. Nezapomínejte samozřejmě hlavně na své příbuzné a sousedy. Svoji pomoc můžete nabídnout i svému obecnímu nebo městskému úřadu.

Pokud se cítíte jako Blanický rytíř,  můžete začít hned buď se zapojit např. do projektu http://pomocsousedum.cz/  nebo do jiné aktivity.

   Zapojit se dnes můžete i Vy, začněte pomáhat jako Blanický rytíř třeba jen tím, že budete propagovat a sdílet  stávající  nabídky pomoci.  Či někomu, kdo pomoc hledá, ji můžete pomoci najít.  Možnost něco dělat má opravdu každý. 

       

     

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Bacík | čtvrtek 19.3.2020 20:22 | karma článku: 7,99 | přečteno: 173x
  • Další články autora

Pavel Bacík

Co je smyslem života?

22.2.2019 v 11:01 | Karma: 10,43