Na Ukrajině odbilo dvanáct.

Proti pár separatistům se dalo zasáhnout komandem a šlo by to i jednodušeji se zcela zdecimovanou armádou pokud by alespoň trochu poslouchala povstalce z Kyjeva. Problém je v tom, že všichni zaspali a místo akce si hráli na bubáky.

Je zřejmé, že proti pár separatistům zasáhnu elitním komandem, ale 50ti člená jednotka nemůže zasahovat nonstop na stech místech. 

Ve středověku znali jednoduchou taktiku, i dnes by stačilo pár obrněnců či tanků určitě by vystačily i s těmi historickými náklďáky z Krymu, stačí  rozestavit okolo budov zabránit přístupu koho vidim chytnu a za týden hlady vylezou sami. Obléhání nevyžaduje žádný speciální výcvik ani žádnou iniciativu na straně oblehatele.

Armáda o 140 tisících lidech by neměla mít problém s několika desítkami měst. Prolém nového vedení ukrajiny v Kyjevě bude asi to, že žádnou armádu nemá k dispozici, neboli armáda povstaleckou protiruskou vládu z Kyjeva z vysoka kašle a možná čekají až je domobrana posílená o pár Rusů zaštítěná pár civilisty zajme.  

Vzhledem k tomu jak se chová OSN, USA, EU a NATO předpokládám, že to s podporou Kyjevské vlády na Ukrajině nebude tak horké, jak to vypadá a proto Obama a Merkelová a její hoši z EU čekají jak dopadnou uspěchané volby.  Protože by se jim mohlo stát, že ponich budou stát na straně poražených.

Místo trapného vyhrožování Putinovi tam hned měli poslat pozorovatelskou misi OSN jejíž součástí měly být v hojné míře na hranici se shlukující ruské jednotky, pak by se nestalo, že jim tam ruští vojáci pobíhají bez označení na druhé straně barikády a dělají povstání.

Demokracie se nedá uspěchat zvláště na východě, kde je všude mnoho místních vládců (oligarců a kmotrů), kteří nechtějí přijít o moc. Možná si demokratizátoři Ukrajiny ještě budou trhat vlasy, že nepřistoupili na dohodu Jankoviče podporovanou Ruskem.

 

 

Autor: Pavel Bacík | neděle 13.4.2014 21:09 | karma článku: 22,56 | přečteno: 1400x
  • Další články autora

Pavel Bacík

Probuďte Blanické rytíře!

19.3.2020 v 20:22 | Karma: 7,99