Kyjev to nechápe

To co se děje v současné době na východě Ukrajiny Kyjevská vláda nechápe a my to můžeme pochopit jen obtížně. 

V prvé řadě si dovoluji tvrdit, že situace je zcela jiná než na Krymu. Má možná stejné kořeny, ale zhlediska obyvatel je naprosto odlišná.

Základní rozdíl vidím v situaci v jaké se odehrává současné dění na východě Ukrajiny. Na Krymu bez jediného výstřelu zelení mužíčkové obsadili celý poloostrov a lidé se v referendu měli vyjádřit zda se chtějí připojit k Rusku. Výsledek či jeho relevantnost a objektivitu ponechávám stranou.

Stávající situace na východě Ukrajiny je z pohledu voličů zcela jiná. Už samotná účast na volbách znamenala pro voliče zvýšené riziko, že může být zastřelen. A pro obyvatele nesouhlasící s osamostatněním ještě větší.

Otázkou je, proč ti lidé tak riskovali. Pokud Kyjevská vláda připouští, že to nebyla pouhá hrstka lidí tedy pár separatistických zelených mužíčků, ale třetina oprávěných voličů, tak to o něčem vypovídá.

Co si ti lidé myslí nebo proč hlasují tak či onak netuším. Cítím z toho, že referenda se zúčastnili hlavně proto, aby bylo rozhodnuto, aby nastal klid. Vzhledem k tomu, že v současnosti rozhodně EU ani USA v podstatě k řešení situace nepřispívají a ani nehodlají pomoci s řešením, tak chápu, že velká část lidí vzhlíží k Rusku. 

Zkuste se prosím zamyslet, jak byste hlasovali, než začnete .......................................

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Bacík | pondělí 12.5.2014 21:40 | karma článku: 22,02 | přečteno: 821x
  • Další články autora

Pavel Bacík

Probuďte Blanické rytíře!

19.3.2020 v 20:22 | Karma: 7,99