Co o SARS-CoV-2 nechcete vědět, ale ......

Doposud se brečelo, že Čína tají informace. Přestože informace co postupně zveřejňují čínští lékaři jsou stále více znepokojující, tak je pro změnu lidé i odborníci ignorují.

Informací a z nich plynoucích otázek k zamyšlení je několik.

   Kolektivní imunita má velké trhliny, neboť u pacientů s lehkým průběhem  se významné množství protilátek vytváří dle zjištění pouze u pacientů nad 60 let,  u věkové skupiny 20 až 60 let je jich průměrně 3 krát méně, u některých se vůbec netvoří. Což znamená, že pacient s takovým průběhem virus roznáší, Vy o něm nevíte, takže ho neidentifikujete. A když se uzdraví,  tak nevíte že ho roznášel. Takže dostat virus pod kontrolu je dosti obtížné když nejste schopni identifikovat roznašeče ani zpětně.

   Toto zjištění má další důsledky, poslední dobou se objevují na různých místech lidé Čína, Japonsko, Taiwan i Itálie, kteří nemoc Covid-19 prodělali a uzdravili se, ale mají ji znovu. U těchto lidí zatím není prokázáno, jestli mají stejný kmen nebo jiný a také jestli protilátky jednoho kmene jsou účinné proti jinému kmeni. Další problém je v tom, že i pokud máte protilátky, tak u onemocnění SARS bylo zjištěno, že do tří let po prodělání nemoci též mizí. Z čehož lze odvodit obdobnou dobu ochrany i před nemocí Covid-19 a následek, že nemoc lze prodělat každé tři roky. 

  Z výše uvedených zjištění, lze též předpokládat další nepříjemnou věc, že vakcína bude mít podobnou dobu ochrany.

  Další velkou neznámou je celkové poškození zdraví u těžkých průběhů nemoci tedy 15 procent nakažených a speciálně u super těžkých průběhů nemoci tedy 5 procent nakažených. Pokud vezmeme v úvahu poškození myokardu, sleziny a až 30 procentní poškození plic, je to celkem dosti značné množství lidí na to, aby si ekonomika mohla dovolit takový počet lidí, kteří mohou jít i do invalidního důchodu. V souvislostí s ještě výše uvedenými zjištěními přichází též otázka, kolik takových těžkých průběhů je člověk za život přežít s cyklem opakování třeba ty 3 roky? Na to jaké je poškození zdraví je u lehkých průběhů nemoci není stále mnoho odpovědí, ale dá se přežít za život třeba 20 krát lehký průběh?

Nechci Vás strašit dalšími nezodpovězenými otázkami, ale byl bych rád, aby jste to i nadále vnímali jako hrozbu do budoucnosti a podle toho se chovali.

Děkuji Všem zodpovědným a trpělivým.

      

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Bacík | úterý 14.4.2020 13:18 | karma článku: 29,75 | přečteno: 1391x
  • Další články autora

Pavel Bacík

Probuďte Blanické rytíře!

19.3.2020 v 20:22 | Karma: 7,99

Pavel Bacík

Co je smyslem života?

22.2.2019 v 11:01 | Karma: 10,43