Co nám Vladimír přivezl z Ameriky?

Loni se do vlasti vrátil po delší době z Ameriky pan Vladimír. Jeho děti začaly chodit v naší obci do druhé třídy. Hned po nástupu dětí do školy se začal zajímat o dění ve škole. A netrvalo ani dva měsíce a bylo tu  Zábavné benefiční odpoledne s překvapivým výsledkem 110 000 Kč pro školu.   

Pan Vladimír se sice letos po prázdninách do Ameriky vrátil, ale nám Zábavné benefiční odpoledne zůstalo, jeho  druhý ročník přinesl škole dalších neuvěřitelných 165 tisíc korun.  Že je to opravdu účinný způsob získávání peněz pro školu by Vás mohlo přesvědčit fakt, že podobná akce dle našeho vzoru proběhla v jedné Pražské školce se ziskem 85 tisíc.

Pana Vladimíra jsem poprvé viděl na schůzce rodičů, které pozvala pani ředitelka s prosbou o pomoc při pořádání školní akce. Pan Vladimír nám sdělil, že je to škola našich dětí a tedy i naše škola a pokud chceme přispět ke zlepšení výuky musíme sehnat peníze, což není tak složité, když mu pomůžeme. Všichni přikyvovali, že to je jasné a slíbili pomoc. Vladimír na nic nečekal a hned nám sdělil celé know - how a rozdělil nás do tří skupin (Aukce, Tombola a Zábavné odpoledne). Za prvé potřebujeme dary ve formě zboží a služeb, samozřejmě finančních darů se nezříkáme. Tento úkol má na starosti  pracovní skupina Aukce,  která oslovuje dárce a připravuje tzv. tichou aukci, kde se dary draží.  Dále je potřeba lákadlo, které přivede lidi na tuto akci, nejlepší je prý tombola. Pracovní skupina Tombola proto zajišťuje ceny a úřední formality pro pořádání. A  poslední nepostradatelnou pracovní skupinou je Zábavné odpoledne, tato skupina zajišťuje zábavu pro děti, aby rodiče na aukci věcí měli chvilku klid.

A věřte nebo ne, jak Vladimír řekl, tak se také stalo. Díky velkému úsilí všech skupin byla po měsíci vyřízena všechna povolení, ale hlavně, což jsem moc nečekal se začaly postupně hromadit dary nepřeberného sortimentu od obrazů, fotografií přes kosmetické balíčky, kadeřnické služby, různé slevenky, vstupenky do fitness a na výstavy až po dorty a koláče. Nechyběly láhve vína či sportovní potřeby, ale třeba i starší zato luxusní domácí kino. 

První etapa docela šla, zato z té druhé jsem měl obavy, přijde někdo? Prodá se alespoň něco? Lákadlo v podobě tomboly a koncertu pěveckého sboru opravdu zabralo, nemalou část rodičů přivedly samotné děti, které hojně navštěvovaly salón krásy pro malé parádnice či stále dokola zkoušely výbušné a jiné netradiční pokusy. Prostě zábava na odpoledne pro celou rodinu. Akce se nakonec účastnilo kolem 200 lidí, což bylo na dražební tělocvičnu v době losování hlavních cen tomboly opravdu mnoho. Celkem zajímavé také bylo, že akce přilákala  místní obyvatele, kteří ve škole děti nemají a část se jich dokonce přijela podívat z okolních obcí včetně Prahy.

Ať si každý říká co chce  110 a 165 tisíc korun pro školu na učební pomůcky je prostě paráda a opravdu to nebylo tak složité, jak se na první pohled zdálo a věřím, že příští rok se vybere ještě více, neboť akce se líbila všem účastníkům i organizátorům. 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Bacík | čtvrtek 21.11.2013 18:52 | karma článku: 22,70 | přečteno: 1305x
  • Další články autora

Pavel Bacík

Probuďte Blanické rytíře!

19.3.2020 v 20:22 | Karma: 7,99