Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

19. 6. 2013 7:37

Jak jste dosel k te zavislosti moralky na mnozstvi zakonu, netusim.  Z vaseho clanku vyplyva, ze by naopak mely ty zakony byt vic detailni.

0 0
možnosti
JP

chyba je predevsim odsuzovat nekoho pouze na zaklade nejake "moralky" ... bud dotycny nejaky zakon porusil, pak mu to prokazme, odsudme ho a nasledne zavreme, az zcerna, nu a nebo zadny zakon neporusil, a pak je dotycny proste a jednoduse nevinny a nejaka "moralka" s tim nema nic moc spolecneho. pro nekoho je nemoralni homosexualni styk, pro nekoho treba progresivni zdaneni, pro jineho je zase nemoralni fandit sparte ... moralka je zalezitosti znacne subjektivni, a nelze jednoznacne rozhodnout, ktera moralka je "lepsi", a ktera "horsi".

0 0
možnosti
Foto

Lidé zapomínají, že je tu přirozené právo, které nám umožňuje žít svobodně.  Legislativní smršť zákonů jde většinou proti přirozeným právům člověka a tak si nás systém pomalu ale jistě zotročuje.  Přitom si  člověk ve většině případů v životě vystačí s jednoduchým pravidlem:   Neubližuj lidem a neber jim jejich věci.

4 0
možnosti

19. 6. 2013 7:37

Jake prirozene pravo kuprikladu mate na mysli?

0 0
možnosti
IT

Pad komunismu povazuji za obrovske moralni vitezstvi. Vice svobody povazuji za rozkvet moralky. Zakaznici si zacinaji uvedomovat, ze obchody slouzi jim a zveda se pocet reklamaci, to nepovazuji za prohru, ale naopak, za vitezstvi. Mnoho ceskych podnikatelu a miliardaru bojujicich proti statni korupci povazuji za vitezstvi moralky. Posledni zatah policie na politiky povazuji za vitezstvi moralky ... kolik uzasnych prikladu jeste chcete, abyste videli veci pozitivne?

1 0
možnosti
PB

P64a32v50e15l 84B87a38c77í43k

18. 6. 2013 22:02

Příkladem může být pan Bém, kdy mu Janoušek všechno pokryl, to mi moc v pořádku nepřijde, ale nezákonné to nebylo, zatím.

1 0
možnosti
VP

Takže logicky žádné zákony znamenají žádný morální úpadek? To mi nějak neštymuje, konec konců existuje důvod, proč se zákony začaly zavádět.

1 0
možnosti
PB

P35a75v74e80l 40B25a35c89í56k

18. 6. 2013 21:54

Pokud nejsou zákony, tak morálku nelze posuzovat. Dříře stačilo nepokradeš a všem bylo jasné, že se nesmí krást nic.

1 0
možnosti
  • Počet článků 221
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1207x
Psychologie je mým celoživotním koníčkem a v současnosti se stává i mojí prací. A tak bych se s vámi rád podělil o pár poznatků, které by vám v životě mohli pomoci se zklidnit a uvolnit.

Seznam rubrik