Být odborářem je dnes horší než být sadistickým pedofilem

Přitom odboráři se povznesli nad výhody a režijky a vyhodnotily dopad reforem jako celku na společnost a odkrývají závady v systému a požadují změny, které se v některých bodech shodují s návrhem NERVu, který politikům taky neskutečně leze na nervy.

K článku mě vede neskutečná masáž médií proti stávce. Trochu schizofrenně se lze domnívat, že média od doby co se Kalousek  opil a nad ránem od Vltavy telefonoval (vyhrožoval) šéfredaktorům,  na reformy nedají nestranná média dopustit a na tuto Kalouskovu picí aférku po dvou dnech rychle zapomněly.

K dalšímu vyzdvihování odborů mě vede také to, že stejné připomínky i když z jiných důvodů má i NERV, který odborníci mohou maximálně opustit, jinou možnost protestu nemají, protože o reformě nerozhodují fakta a propočty, ale 9 politiků vládnoucích stran bez znalosti problematiky. Hezkým příkladem je výše DPH, kde si u vína dohodli  17,5 procenta.

Opovrhování politiků odbory je dlouhodobá záležitost a  hlášky /Jde jim jen o vlastní koryta a výhody/ jsou politické klišé. Další hlášky /Odborům neustoupíme/ je jen prázdné heslo, nedávno odložili projednávání jiné reformy o tři týdny  z důvodu připomínek, hoši za tři týdny to nevychladne. Vzpomenu-li si na zvyšování platů ve zdravotnictví dělá se mi z vyjednávání vlády zle, neboť třičtvrtě roku místo toho, aby vláda vyjednávala ústupky tak vyhrožovala a na konec přijala návrh lékařů za vteřinu dvanáct a nevyjednala nic.

Tři celodenní dopravní stávky a je po rychloreformách i po vládě a možná bude času dost na opravdové reformy. Vláda řídí autobus plný lidí a myslí si, že určuje směr a rychlost, ale zapomněla, že autobus je plný ozbrojených lidí a vláda sedí jen za obyčejným sklem. Hleďme dál než jen pár metrů před sebe, kolik bude nezaměstnaných před důchodem, je úplně jedno jestli jim budeme vyplácet důchod nebo sociální dávky. Jediný čeho se dosáhne bude jistota, že lidé nebudou brát důchod a naplno pracovat jako je tomu dnes, není to dlouho co si člověk musel vybrat důchod nebo zaměstnání. Je to populistické, ale ti lidé zabírají místa nezaměstnaným, platí sice daně to je v pořádku, ale musí se jim platit důchod a nezaměstnaným podpora, takže dvojí sociální výdaje.

PS: Já vím, že dnes je lepší na odbory nadávat jako každej, kdo ví, že v pondělí bude stávka, ale mě se  prostě nezdá, že vláda schvaluje dobře připravené reformy. Vláda neprojednává reformy ani mezi sebou(zodpovědný za danou reformu je ministr a tomu to nadiktuje K9). Například Hegr jen upravuje a ořezává děsnou Jůlinkovu reformu, kvůli které musel Jůlínek odejít a Hegr z ní zachovává už jen zvýšení poplatků a spoluúčasti pacienta.  Důchodová reforma je pouze o přenastavení koeficientů ve výpočtech na životní nekonečno. Jedině odboráři si řekli, že sebou nenechají zametat a rozhodli se konat, proto jim fandím. 

Na úplný závěr ještě jedno oblíbené klišé politiků. Když jsme to projednávali nikdo připomínky neměl. No a teď tu jsou, ale nikdo je nechce slyšet. Takže další heslo do průvodu: Děkujeme, nepřepravujeme.  

 

Autor: Pavel Bacík | sobota 11.6.2011 17:38 | karma článku: 29,30 | přečteno: 1974x
  • Další články autora

Pavel Bacík

Probuďte Blanické rytíře!

19.3.2020 v 20:22 | Karma: 7,99