Neodhlásíte své děti ze skautu?

V květnu tohoto roku probublala společností zajímavá aféra, do které bylo zapleteno též skautské hnutí. Nejvíce o něm psala blogerka paní Eva Svobodová [1] [2] [3]

Šlo o prezentaci skautské mládeže na politické akci. Člověk si tenkrát omluvně řekl: dobrá, někteří dětští vedoucí vidí svět trochu odlišně. Ale zdá se, že problém skautů není ve vedoucích kroužků. Zdá se, že ten problém je zažrán již velmi, velmi hluboko. Do samé podstaty matérie.

Proč si to myslím? Narazil jsem totiž na tyto články [4] [6]. Vyplývá z nich, že „Skautský institut spolupracuje s multikulturalistickými neziskovkami (Člověk v tísni, Hate Free a dalšími) dlouhodobě. Podobných akcí tam pořádají i několik do měsíce. Některé skautské oddíly se dokonce přímo hlásí k podpoře extremistické levice. Společným nepřítelem jsou pak rasismus, islamofobie, ‚slušný Čech‘ a jeho nesprávné názory..."

Abych nenosil zbytečně dříví do lesa, žádám laskavého čtenáře o kliknutí na odkaz (nejlépe 4, ale v nouzi postačí i 6), odměnou mu bude nález skutečných verbálních perel. Např. je tam poukázáno, že nesouhlasné či nepohodlné názory je nutno přehodnotit jako nenávistné a podle toho s nimi pak musí být i naloženo. 

Myslel jsem si, že doba kdy se soudruzi jezdili do Moskvy učit, jak zakroutit kapitalistům krkem, je nenávratně pryč. Ale po přečtení sekvencí takových nekompromisních slov jako ..konference, kde se měl dozvědět, jak hromadně sepisovat trestní oznámení či udání na spoluobčany. „Aby čelili stíhání, měli problém a příště si dali pozor na jazyk"..se mi odér té doby opět poněkud vrací do mého čichového centra.

Takže pozor, rodičové, protože nakonec nebude stačit dávat si kvůli trestním oznámením pozor na jazyk jen venku. Váš vlastní Pavlík Morozov [5], patřičně dovzdělán, může dohlížet i na to, co vypouštíte z úst u vás doma.

[1] http://evasvobodova2.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=602145[2] http://evasvobodova2.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=602734[3] http://evasvobodova2.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=617871[4] https://www.davinciprague.cz/clanky/hate-speech-aneb-jak-umlcet-hlas-internetu/[5] https://cs.wikipedia.org/wiki/Pavl%C3%ADk_Morozov[6] http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/-Vetrelec-na-akci-Cloveka-v-tisni-a-Hate-Free-o-cenzure-internetu-Kritizoval-islam-byli-na-nej-hnusni-Dozvedel-se-ze-Zemana-voli-blbci-502570

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Babica | pondělí 4.9.2017 12:40 | karma článku: 40,05 | přečteno: 2606x
  • Další články autora

Karel Babica

Blog vánoční

24.12.2023 v 7:00 | Karma: 14,84

Karel Babica

Má pravdu ten chlapec

11.12.2023 v 13:00 | Karma: 41,60