Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Multi-kulturní pohádka s přesahem.

Ačkoliv se jedná o pohádku se šťastným koncem, já osobně tam nacházím něco naprosto jiného nežli opravdový happy-end.

     Žila byla jezídská dívka. Vyrůstala šťastně uprostřed velké rodiny v jedné malé vesnici. Ale když dovršila patnácti jar, obsadil Islámský stát celou oblast i s tou jezídskou vesnicí. Bojovníci dívku unesli, aby ji pak na trhu otroků (vlastně otrokyň) prodali za 100 dolarů Abu Humamovi. Ten nelenil a po dobu desíti měsíců nebohou dívku pilně zneužíval (doslova every single day). Až po těch desíti měsících se dívce lstí podařilo spojit se s rodinou a prchnout do azylového tábora ve Stuttgartu (rok 2015). 
     Osud a štěstěna jí však byli nakloněni jen po tři léta. Letos v únoru se jí podařilo znovu se setkat s Abu Humamem. Spíše se on setkal s ní. Evidentně se ničeho nebál, ani ničeho nelitoval. Pokusil se jí vyhrožovat. Nečekala na konec jeho proslovu, utekla mu a schovala se v jednom obchodě. Doma pak všechno vyprávěla a také se rozhodla všechno říct na policii. Jaké bylo její překvapení, když policie pokrčila rameny, řekla, že její trýznitel je také azylant a tak se s tím nedá vůbec nic dělat. Zdrcená dívka se přestala cítit v Německu bezpečně a raději zvolila útěk zpět do Kurdistánu.

Před odjezdem natočila video, ve kterém mimo jiné zmínila, že stejnou zkušenost jako ona prodělaly v Německu i další jezídské ženy.

     Tady byste asi tu pohádku měli přestat dětem dál vyprávět. A zkusit se zamyslet: Jestliže ti, co před hrozícím nebezpečím utíkali dříve do Německa, dnes naopak utíkají z Německa (kde se necítí v bezpečí), není s Evropou něco v pořádku. 
Dovolím si malý myšlenkový úlet: Představte si, že jako bývalí vězni koncentračního tábora (nyní žijící v exilu) byste ve svém novém domově identifikovali esesáka z toho tábora a nahlásili jej. Dovedete si představit, že po druhé světové válce by vám v demokratické zemi řekli: To je OK, ten pán sem také utekl před válkou, s tím se nedá nic dělat? Opravdu jste o takovém případu zaslechli?

Nebo jsem viděl loňská videa z katalánského referenda: Starou paní (za její drzost dobelhat se k urně) španělský policista zmlátil do krve a za vlasy jí tahal zpět na ulici. Zato včera: Za překonání španělské hranice (s pomocí ozbrojeného násilí vůči gardistům) se útočníkům dostalo jídla, ubytování, ošetřili jim bebí a snad došlo i na lístek večer do kina. Nechápal jsem, proč policisté po těch ilegálech nestříleli. Až pak mi to došlo: Šetří si munici na další referendum Katalánců!

Protože takový policajt nebo gardista, ten si nemůže dělat co chce, aby bylo jasno. Ten musí dělat přesně to, co mu poroučí erár. Je to pouhý slouha režimu. (Stejně by mne zajímalo, zda dostali explicitně zákaz použít střelnou zbraň. Počítám, že ano.)

     Nebo si vezměte ty neustálé tanečky kolem importu trosečníků: Tu tragikomedii nazvanou Zachraňování tonoucích u lybijských břehů by odmítl kdekterý režisér céčkových propadáků. Evropu s ní však dlouhodobě a úspěšně krmí dílem neziskovky, dílem instituce mající za úkol hranice Evropy chránit... Vždyť jde přece o záchranu žen a dětí! Žel cesta do Evropy byla tak dlouhá a trnitá ba strastiplná, až ženám z těch obtíží narostly vousy a děti za tu dlouhou dobu dospěly v muže. Nevadí, i pro tento druh postižení žen a dětí máme v Evropě pochopení...

     Nemáte sílící pocit, že se účastníte mimořádně nepovedeného divadelního
 představení? Že velmi primitivní a průhlednou dějovou zápletku se vám snaží zprostředkovat ta nejlevnější šmíra, navíc naprosto stupidním způsobem? Přesto si stále chce hrát na honoraci a svůj paskvil nazývat uměním. Ptám se: Co nás nutí přistupovat na jejich falešnou hru? Proč se hromadně nezvedneme a nedožadujeme se vrácení vstupného? Cožpak není nabíledni, že se nejedná o trosečníky, ale o invazi do Evropy? A označení trosečník je pouhá jejich zástěrka pro cestu sem. A ví to jak jeviště, tak hlediště. Všichni to ví. Z uvedených příběhů čiší, že o nějaké dobro pro strádající a těžce zkoušené vůbec nejde. Ten příběh Jezídky mi přijde až signifikantní. Cílem není pomoci nějakým trpícím, ale zatím úspěšná snaha elit natvrdo zformátovat Evropu pomocí islámu a sběře. A vskutku nechápu, jak to že jsou mezi námi jedinci, kteří si tato syrová fakta neumí spojit. Skáčou jim na slůvko humanismus, kterým se všichni stále dokola zaštiťují. A uniká jim, že v jejich hubách se z něj dávno stalo zprofanované slovo zcela pozbývající svého původního významu.

http://www.basnews.com/index.php/en/reports/459150

https://www.parlamentnilisty.cz/Islamista-ji-koupil-za-sto-dolaru-a-znasilnoval-Mlada-jezidka-pak-utekla-do-Nemecka-ovsem-tam-se-stala-neuveritelna-vec

https://www.novinky.cz/migranti-po-prekonani-bariery-spanelske-enklavy-pred-kamerami-bourlive-slavili.html

Autor: Karel Babica | pátek 24.8.2018 7:20 | karma článku: 39,03 | přečteno: 1331x
  • Další články autora

Karel Babica

V nové době nejen host vyhazuje vrchního

V nové době také prohrávající může diktovat své podmínky vítězícímu mančaftu. Alespoň takový je názor českého ministerstva války řízeného mikinózní odbornicí.

29.4.2024 v 13:40 | Karma: 27,36 | Přečteno: 757x | Diskuse| Společnost

Karel Babica

Jsem zahradní plot a kuchyňský mixer současně

Nebo také zahradní mixer a kuchyňský plot. Navíc nebinární a samozřejmě současně. Ono to vlastně záleží hlavně na tom, jak se právě vyspím...

23.4.2024 v 0:07 | Karma: 12,40 | Přečteno: 167x | Diskuse| Společnost

Karel Babica

Českého premiéra inspiroval Jára Cimrman

Konkrétně jeho slavná frustrační kompozice. Premiér včera ve svém projevu pracoval s prvkem očekávání a naděje. Kdy přijde na řadu prvek zklamání? A propaganda -nahrazující zpravodajství- již nectí polední přestávky ba ani svátky.

27.12.2023 v 20:45 | Karma: 33,69 | Přečteno: 866x | Diskuse| Společnost

Karel Babica

Blog vánoční

Chci alespoň o Vánocích přestat tepat do nešvarů, se kterými se střetávám a napsat oddychový blog, ve kterém bych se vám více otevřel. Rovněž zde mám slib či dluh vůči jednomu zdejšímu blogeru a kdy jindy se mají sliby plnit...

24.12.2023 v 7:00 | Karma: 14,84 | Přečteno: 399x | Diskuse| Ostatní

Karel Babica

Má pravdu ten chlapec

Tak náš nejskvělejší premiér, sluníčko naše jasné, prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M. přestal s vysíláním signálů a rovnou se ostře a úderně rozepsal na adresu českého póvlu.

11.12.2023 v 13:00 | Karma: 41,60 | Přečteno: 1800x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 78
  • Celková karma 27,36
  • Průměrná čtenost 1238x
Jsem obyčejný chlap. Milovník zvířat i dobrého jídla. Občas zůstávám v údivu nad tím, co přináší život, občas mne náš svět vytáčí. Tak bych se rád podělil.

Seznam rubrik