Malá poznámka při pondělku.

Jedna zpráva zůstane vždycky jenom zprávou. Teprve dvě a vícero zpráv dokáží vyvolat určitý multiplikační efekt.

Americký prezident Donald Trump telefonoval maďarskému premiérovi Viktoru Orbánovi:
„Oba politici se shodli v tom, že stát, který nedokáže ochránit své vlastní hranice, přestává být státem. Premiér Orbán potvrdil, že Maďarsko bude pokračovat v dosavadní migrační politice a své hranice ochrání,“ řekl šéf maďarské diplomacie.
www.novinky.cz/trump-volal-orbanovi

Další návrh ve čtvrtek představilo vedení CDU. Počítá s tím, že by Německo přímo ze svých hranic posílalo zpět migranty, jejichž žádost o azyl už byla ve spolkové republice dříve zamítnuta. 
www.novinky.cz/seehofer-hrozi-zavrenim-hranic

květen-02-2018:
Madarsko postavilo dvojity ostnaty plot, hlidany vojaky, psy, kamerami. Funguje dobre. V mesici breznu madarska policie zatkla pouze 5 (slovy pet) vetrelcu. V breznu 2016, pred postavenim plotu, to bylo 3.528.
www.nbcnews.com/hungary-serbia-border

 12.dubna 2016:
Více než tři čtvrtiny Čechů by přivítaly přísnější kontrolu českých, ale i unijních hranic. Vyplývá to z exkluzivního průzkumu pro MF DNES k migrační krizi, který zpracovala agentura Median.
www.zpravy.idnes.cz/lepsi-ochrana-hranic

Kurzy by přišly státní kasu na zhruba 60 milionů korun ročně. Jejich zavedení by stálo osm milionů ročně, poskytování kurzů nově příchozím migrantům pak dalších 51 milionů každý rok. Dalších 80 milionů ale mají spolknout centra pro migranty - jejich provoz a poskytování služeb.
www.blesk.cz/vitani-migrantu-za 140-milionu-rocne

K tomu už jen můj malý postřeh: Všimli jste si, že by přišedší imigranti ze Slovenska či Ukrajiny potřebovali takovýto masivní support? Není zde něco špatně?
 

A nyní závěrem jeden neveselý propočet na úrovni prvního stupně základní školy: Zdá se, že osvícený soudruh Babiš plánuje každým rokem sypat minimálně140 milionů Kč na "integraci". Jednoduchý ostnatý drát přijde v maloobchodě na zhruba 5 Kč/metr, pokud si jej objednáte celé kolo. Za částku na integraci by se tedy dalo pořídit bratru 28.000 km drátu. Hranice ČR mají délku 2.326 km. Každým rokem by se za ty "integrační" peníze dala republika obtočit drátem 12krát kolem dokola.
Současně si nemyslím, že by bylo nutné takto zadrátovat celou republiku. Ani Maďaři to tak nemuseli udělat.
 

Máte dočteno? Tak můžete jít pokračovat ve spánku...
 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Karel Babica | pondělí 18.6.2018 10:00 | karma článku: 18,09 | přečteno: 365x
  • Další články autora

Karel Babica

Blog vánoční

24.12.2023 v 7:00 | Karma: 14,84

Karel Babica

Má pravdu ten chlapec

11.12.2023 v 13:00 | Karma: 41,60