Malá poznámka k činnosti odporné paramilitantní organizace Slovenskí Branci

Dá se říci, že impulsem k sepsání těchto řádek byl blog pana Šostého o neziskových organizacích [1].     A potom také oznámení Slovenskích Brancov na facebooku.

     Nejprve musím organizaci Slovenskí Branci víc přiblížit těm, kteří ji neznají. Vězte,
že se jedná o zlou, ošklivou a nepěknou polovojenskou slovenskou skupinu, která pod líbivým pláštíkem dobrovolné občanské domobrany, fyzické přípravy a výcviku se zbraněmi  „Prosazuje zájmy, které jdou proti bezpečnostním zájmům Slovenska.“ jak nám všem sděluje slovenský expert na extrémismus Daniel Milo.

Dokonce se nerozpakují spolupracovat se slovenskou pobočkou ruského motorkářského gangu Noční vlci. Ztotožňuje se s ním i pan režisér Jan Gebert, kterému setkání s nimi způsobilo šok: „Ne kvůli zbraním a vojenskému výcviku. Ale protože mi připadali úplně obyčejní. Když tyto extremistické věci dělají obyčejní lidé, ukazuje to, že máme velký průšvih.“ A natočil o nich dokument Až přijde válka. [2]

     Teď, když už víte, s čím máte tu čest, vám konečně prozradím, co si dovolili zveřejnit na facebooku:
Domobrana Slovenskí branci je pripravená v rámci svojich personálnych a logistických možností podať obyvateľstvu pomocnú ruku pre potreby zvládnutie tejto krízovej situácie.
PRETO ak by niekto z rizikovej skupiny ( hlavne starších ľudí) potreboval pomôcť s nákupom potravín vieme toto v rámci našich možností zabezpečiť s dovozom priamo domov.
Upozorňujeme však, že naše možnosti sú obmedzené a preto zrejme nebude možné vyhovieť všetkým záujemcom z každého regiónu. Prosíme preto pre porozumenie.

POVOLÁVAME JEDNOTKY DOMOBRANY A SME PRIPRAVENÍ POMÁHAŤ TAM KDE JE NÁS TREBA! [3]

     Až takovýhle populismus, takto lacině podbízivou politickou agitku a to ve chvíli,
kdy se celá Evropa musí semknout a koordinovat svůj postup proti koronaviru,
si dovolili Slovenskí Branci vypustit.
Zatímco Brusel se stále ještě rozmýšlí, zda ekonomický propad a virem způsobený úbytek obyvatelstva by výrazně nepřispěl k dosažení cílů Zeleného údělu [4] a se svým konečným rozhodnutím strategicky vyčkává (maximálně se staví proti uzavírání hranic). Zatímco řada dalších organizací, založených za účelem pomoci lidem v tísni, nemá takovouto lacinou podbízivost vůbec zapotřebí.
     Tito extrémisté jdou zjevně proti celoevropskému trendu ve snaze se slovenskému obyvatelstvu vlichotit a s využitím složité situace kolem pandemie si nahonit nějaké body a více se zviditelnit. Nebudu jim tady provolávat Hanba!, na místo toho se vás zeptám: Netušíte, kolik peněz ze slovenského rozpočtu na jejich činnost praskne? Kolik peněz stojí něco takového slovenské daňové poplatníky?

[1]  https://sosty.blog.idnes.cz/Kde jsou "Lékaři bez hranic"? A co Člověk v tísni?[2]  https://www.novinky.cz/kultura/clanek/recenze-az-prijde-valka-z-filmu-o-slovenske-domobrane-mrazi[3]  https://cs-cz.facebook.com/slovenskibranci1/photos[4]  https://cs.wikipedia.org/wiki/Zelená_dohoda_pro_Evropu[5]  https://hlidacipes.org/paramilitarni-slovensti-branci-jako-vzor-ceske-domobrany

Autor: Karel Babica | neděle 15.3.2020 9:10 | karma článku: 18,64 | přečteno: 622x
  • Další články autora

Karel Babica

Blog vánoční

24.12.2023 v 7:00 | Karma: 14,84

Karel Babica

Má pravdu ten chlapec

11.12.2023 v 13:00 | Karma: 41,60