Kvóty vše napraví

Navzdory tomu, že jsme konečně vykročili správným směrem, navzdory našim úspěchům na poli mezinárodní politiky, navzdory faktu, že po vypráskání Babiše je u moci ta nejlepší pravicová vláda, máme v Česku nákupní problém s dezoláty

Pro ty z vás, kteří tak pečlivě nesledujete politický cvrkot v naší zemi, si dovolím malou rekapitulaci a vhled směrem budoucím:

Když se konečně naší skvělé vládě v šibeničním čase řádu měsíců podařilo s mnoha úspěchy nakopnout vývoj České republiky tím správným směrem (což považuji po předchozím destruktivním působení jednoho oligarchy za malý zázrak), objevuje se zde jeden malý problémeček, který byl na stůl vyložen v podobě Čtvrtletní zprávy o extrémismu. Jde o tu skupinu nespokojených extremistů s potenciálem ohrozit demokratické základy Česka. (Pro staré struktury uvádím i zažitější frazeologický obrat - Socialismus si protistátními živly rozvracet nedáme.) Kdo by to byl řekl, že tihle konspirátoři a dezinformátoři nespokojení se současným směrováním našeho státu tak podle zaútočí na samou podstatu naší křehké demokracie. A přece se tak stalo, jak si můžeme přečíst v článku o poklesu maloobchodních tržeb.

Ano, za plných dvacet let (delší dobu se to bohužel nesleduje) se zde takový pokles nevyskytl. Nezabrala ani inflace, která mohla menší schůdek korigovat pomocí vyšších cen zboží žádoucím kladným směrem. Ale dezoláti se rozhodli zaútočit na tržby v maloobchodě (e-shopy nevyjímaje) a v potravinách to zkusili nejrazantněji. Je jasné, že cenzurou ani podporou těch správných informačních zdrojů se útok takového charakteru odvrátit nedá.

Naštěstí máme u kormidla silnou pětku (traktoristu, učitelského, elektrikáře, lampasáka či prodejce mobilů), takže nebude těžké v tomto souboji kontrovat a zatnout tak těmto živlům tipec. Ptáte se jak?

No přece tak, jak je to naznačeno v titulku: Když můžou být kvóty na obsazování mančaftů lidmi, můžou být státem vyhlášeny i kvóty na minimální měsíční nákup zodpovědného občana. Tím by se problém s dezoláty měl přesunout z kastlíku "k řešení" do kastlíku "vyřešeno". 

A vláda si může připsat další kladný bod. Vlastně dva. Nezištně si dovolím utrousit řešení dalšího problému, tentokráte z oblasti průmyslové výroby: Jakožto pletařská velmoc zajišťující pro každého občana (včetně kojenců) několik svetrů ročně budeme na prahu jara stát před problémem co se svetry v létě. Je to jednoduché. Prostě přejdeme v létě na výrobu svetrů s krátkým rukávem a export této vychytávky může naše skvělá vláda nabídnout už při své brzké cestě na Tchaj-wan tamní vládě.

 

Autor: Karel Babica | úterý 7.2.2023 18:30 | karma článku: 33,24 | přečteno: 900x
  • Další články autora

Karel Babica

Blog vánoční

24.12.2023 v 7:00 | Karma: 14,84

Karel Babica

Má pravdu ten chlapec

11.12.2023 v 13:00 | Karma: 41,60