Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P34e42t23r 71N12o14w58a42k

7. 1. 2013 22:13

Otázkou ale zůstává, jestli celá ta hysterie okolo vyhlášení amnestie není spíš namířena proti Václavu Klausovi jako takovému (kdo chce psa bít...). Vzpomenu-li na amnestii z r. 1990, bylo kolem ní méně povyku a přitom byla daleko obsáhlejší a diskutabilnější. Ovšem tehdy společnost díky Václavu Havlovi vnímala tyto amnestované spíše jako oběti režimu.

2 2
možnosti
Foto

Zdravím Tě:-)

"Havlova amnestie z ledna 1990 už není zrovna žhavé téma. Zato kopnout si do současného prezidenta je skoro módním trendem."

Myslím, že naše tvrzení nejsou v rozporu.

1 2
možnosti
IH

Děkuji, už mi ta hysterie, petice, odsuzování a volání po nápravě leźe na nervy. Jako by se všichni zbláznili.

5 3
možnosti
VH

Vy srovnáváte počty. My srovnáváme důsledky.  Důsledky navazující např. na neznámé špinavé peníze, na nerespektování rozhodnutí soudu, na mydlení schodů premiérům z vlastní strany, když už je nepotřebuje.  Prostě pořád stejná morální "úroveň".

3 2
možnosti
Foto

Tomsi si nevšímejte, manželka mu nadala (na pivo) a tak žízní a prudí. Já článek karmuji a mám přípomínku k Vaší drobné nepřesnosti. Vy píšete !Právo zastavovat trestní stíhání nebo udílet milost je bezpochyby pozůstatkem z dob minulých, ". To je z velké části pravda, ale zastavení terstního stíhání je také milost, to nestojí vedle jako nějaký samostatný útvar.

V praxi se to nedávno projevilo při omilostnění (zastavení trestního stíhání) Klausových bodyguardů.

3 6
možnosti
Foto

Ano, asi máte pravdu - milost je obecně chápána spíš jako prominutí trestu, proto ta drobná nepřesnost. Děkuji za upozornění, máte za něj ode mě plusko.

1 0
možnosti
JT

Ano, Václav Klaus použil svého práva vyhlásit amnestii vůbec poprvé během svého téměř desetiletého prezidentování.Ale po celou tuhle dobu institut amnestie zatracoval, haněl a odmítal.(určitě i kvůli Havlovi) Proč teď náhle takový kotrmelec? To je ta jeho konzistentnost názorů?

6 5
možnosti