Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zajímavý článek R^

KG není zrovna moje krevní skupina, ale uznávám ho jako profíka a jako výjimečnou osobnost ve svém oboru. Takových by si měl každý národ vážit. Není jich moc.

1 0
možnosti
Foto

Díky za Váš článek. Moc hezky se četl a nabídl moc věcí k přemýšlení. Ještě jednou díky a karma R^

1 0
možnosti

Už jsem to snad ani, vzhledem k množství blogů na toto téma, nechtěla číst. Ale nakonec mě to, jak jste to napsal, vtáhlo. Velmi pravdivé.

Jen snad...tu Babičku bych nezatracovala. Ona je úplně přesně pro německou mentalitu. A jak víte, Karel Gott rád dělal lidem radost.

Nakonec...proti gustu žádný dišputát, se říká. Moje parketa to také není.

A tu diskografii jste prošel dokonale. Snad jen...bylo by asi nemožné, aby se za tak dlouhou kariéru vše povedlo. A taky - každému se líbí něco jiného.

Co se jeho soukromého života, tedy jeho různých postojů týká, byla to jen jeho věc. Tak, jako to má každý z nás. Na jeho koncerty jsem nechodila, ale občas si ho ráda poslechla, a poslechnu i nadále. Provázel mě téměř celý život, a už to tak zůstane.

A určitě si ho budu vážit dál tak, jako za jeho života.

Vám díky za tento blog.

1 0
možnosti
Foto

V tom s Vámi bez výhrad souhlasím, že za tak dlouhou kariéru se vše povést nemůže. Jsem samozřejmě rád, pokud jste v článku objevila něco, co Vás vtáhlo. Díky za Vaši odpověď.

0 0
možnosti
Foto

Moc děkuji za pěkný článek, je napsaný tak jak jsem Karla Gotta vnímala i já :-)

0 0
možnosti
Foto

Ahoj Táňo, já děkuji za přečtení.

0 0
možnosti
Foto

Ajta, to jste napsal moc dobře. R^

Celé je to pěkné, včetně toho závěru, což je podstata mého problému.

0 0
možnosti
VB

Karel Gott na konci 60. let po konzultacích se znalci z oblasti všech hudebních žánrů věděl, že je na rozcestí: ti největší fajnšmekři mu doporučovali, aby dělal převážně "velké písně", např. "hity" světových operních hvězd, ale svým gottovským civilním projevem, měl by - nebýt totality - otevřené dveře do nejslavnějších světových koncertních síní. Ale Gott věděl, že před režimem ho budou jakž takž chránit spíše masy fanoušků, než jen menšina "hudebních intelektuálů". A taky ty obyčejné lidičky měl rád, pamatoval si je z dob mládí, že dělají např. náročnou profesi a pomáhají jim snadno zapamatovatelné, jednodušší písničky. Byl tak dobrý, že i ty hitíčky, které se ne každému líbily (já bych mu třeba rozmlouvala včelku Máju nebo Kakaovou), nazpíval pěkně a věděl, že části posluchačů tím přinese radost. V jeho repertoáru se ale skrývá spousta jakoby nenápadnějších malých písniček, ale v jeho podání a jeho muzikantů to jsou ve skutečnosti mistrovské písničky, i když byly míněny jen pro všední den, nikoli pro velké koncertní síně mezinárodního renomé, ostatně na youtube zájem posluchačů a diváků neutuchá, bez rozlišování kvality či "kvality", lidem prostě přirostl k srdci, i kdyby se odvážil nazpívat Skákal pes přes oves, ostatně v rámci humorné scénky by se i s tímhle určitě dobře vypořádal.

2 0
možnosti
Foto

Skutečně nevím, jestli v tom byl až takový kalkul, také se dá říct, že každý se nějak vyvíjí a po konci 60. let na tomtéž setrvat nešlo. Neberte to jako polemiku, jen jako další možný pohled na věc. Vidíte, Mája mi nějak nevadí, a Kakaová patří (bohužel) ještě k tomu lepšímu z jinak nevýrazného alba. Ty drobné nenápadné věci jsem se snažil alespoň některé zmínit, ale nečekejte plný výčet - bylo to jen namátkou. S tím závěrem se dá souhlasit. Každopádně i Vám děkuji za přečtení i obsáhlou reakci.

1 0
možnosti
Foto

Moc pěkně napsáno. R^

Jen nevím, proč se Vám nelíbí babička. Pustím si ji a zamyslím se nad tím.

1 0
možnosti
Foto

Každopádně díky za přečtení i za reakci.

0 0
možnosti