Když spravedlnost spí

Tak jsem se dnes u soudu s Otto Chaloupkou nestačil divit. Dostal 6 měsíců s odkladem na 12 měsíců. Tedy zatím nepravomocně. Nechce se mi tomu ani rozumět.

Otto, který řešil ještě jako poslanec otázku nepřizpůsobivých změnou zákonů. Otto, který vždy a všude říkal a psal, že tuto problematiku nelze řešit násilím. Otto, který jako jediný česky poslanec v radě Evropy hájil veřejně zájmy České republiky při nařčení z rasismu. Tento člověk byl dnes odsouzen za podněcování k nenávisti vůči skupině osob. Byl odsouzen za dopis, který zveřejnil na Facebooku a který adresoval otci jedné z útočnic, která napadla v Duchcově manželský pár. Pan otec se totiž veřejně vyjádřil, že se jim vlastně nic nestalo. Myslím, že každy soudný člověk, který si dopis přečetl, musí uznat, že o podněcování k nenávisti vůči skupině osob v žádném případě nemůže jít. Napadl mne ihned samozřejmě výrok Bolka Polívky "já jsem soudce, ode mne spravedlnost nečekejte". Bohužel pravda je mnohem děsivější, než jedno pochybení soudce či soudkyně.
Tak tedy od začátku. "Byznys" s nepřizpůsobivými je v Evropě opravdu dost značný a je logicky prorostlý též do politiky všech zemí. Víte například, že v České republice existuje několik stovek organizací (například Romea), které zaměstnávají tisíce lidí a vysávají miliardy z evropských peněz? Ano, je to tak. Samozřejmě, že tyto organizace tento problém na evropské půdě uměle nafukují a snaží se přesvědčit Radu Evropy, respektive Evropský parlament o tom, jak je Česká republika xenofobní a rasistický národ, aby mohly čerpat ještě více peněz. Pamatuji si výstavu fotografií v Radě Evropy pořádanou pravě těmito českými organizacemi někdy před rokem a půl. Na fotografiích byla cikánská ghetta údajně z českého prostředí. Nakonec naši zástupci z poslanecké sněmovny vypátrali, že fotografie byly pořízeny mimo našeho území. No a přesně na tento problém začal v Evropě a v České Republice Otto Chaloupka upozorňovat. Když najednou na něho začali právě z těchto organizací chodit trestní oznámení. Jedno z nich dnes bylo dokonce řešeno u Obvodního soudu v Praze. Je více než podivné, jak se toto trestní oznámení, odložené jak policií ČR, tak státním zastupitelstvím, dostalo k soudu?! Docela nestandardně se do toho evidentně vložil nejvyšší státní zástupce, který nařídil kauzu u soudu projednat. Ano, ten nejvyšší státní zástupce, který samozřejmě v žádném případě nepodléhá politické vůli ministra spravedlnosti. Víte, ze strany Evropy je totiž na slabou Sobotkovsko - Dienstbierovskou vládu vyvíjen poměrně velký tlak ve věci řešení pseudorasistického českého národa. Tak spojíme příjemné s užitečným a odsoudíme nepohodlného politika a vyhovíme požadavku Evropy a organizacím, které akcentují rasistické a xenofobní "choutky" českého národa. Rýsuje se nám tady společenská objednávka nebo spravedlnost nebyla zrovna dnes ve formě?

Autor: Michal Babákmichal | středa 3.9.2014 22:29 | karma článku: 34,44 | přečteno: 1866x