Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A30l66e53s 54M59u24l90l61e53r

17. 11. 2014 8:40

Odvážná holka :- ) 

Také vzpomínám, jak při generální stávce 27.11. někteří zůstali ve fabrice, u některých jsem to chápal, u některých to byla srabárna.

1 0
možnosti
RP

Mandarínky a buráky na příděl!! Pěkné šrouby nám to vali do hlavy.

Přídělové hospodářství bylo do roku nějak 1952.

Pokud tehdy koupili na vánoce mandarinky a buráky zaměstnancům třeba odboráři, tak je jasné, že to rozdělili tak, aby se na každého dostal jeho příděl. To by bylo i dnes.

Normálně v obchodní síti žádné příděly neexistovaly. Je fakt, že takové zboží  bylo málokdy jindy než před vánocemi a bylo ho málo, takže kdo nepřišel do obchodu ve správnou hodinu, kdy to tam nebylo vyprodáno  nebo neměl známého, mandarinky ani buráky nesehnal. A taky kdyby chtěl třeba desetinásobek spotřeby běžné rodiny, takové množství by nedostal.  Ale kdo chtěl, klidně mohl kupovat ve vícero obchodech nebo ve vícero dnech a koupit tak tohoto zboží třeba násobně víc.

0 1
možnosti
Foto

U nás na vesnici to tak bylo.Ten, kdo neměl děti, měl pouze na Vánoce kubánské pomeranče.Chleba byl například na objednání. Vše bylo dáno životem na malé vesnici, ve městě to bylo asi jiné.

1 0
možnosti
Foto

Zkusme si zastávkovat zítra :-P

1 1
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 955x
Cesta ke šťastnému životu vede přes vědomé prožívání. Stačí se dívat okolo, užívat si příjemné aktivity a ty špatné chvilky je nutné filtrovat ven. Jsem už babičkou, studuji na universitě, věnuji se své práci, také bylinkařím, píši do časopisů...

Seznam rubrik

Oblíbené stránky