Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

No, na jednu stranu si nedělám extra iluze, ale na druhou stranu je dneska módní nadávat, jak je vše špatné, hrozné, jak nás všichni chcou otrávit. Tak to muselo dojít až ke krminu pro zvířata. :-)

Já myslím, že je to jako s lidským jídlem: jsou granule a granule. Jasně, před pedigree varují i veterináři a znalejší chovatelé, ale stejní veterináři doporučí jiné granule. My máme 2 psy a oba mají problémy - jeden s trávením, tak žere od malička intestinalku a starý už musí ledvinové. A oba vypadají skvěle a je na nich vidět, že jsou v pohodě. Dostávají občas nějaký pamlsek (piškot, mrkev), ale jídlo jsou jen granule.

Ohledně jídla od stolu: taky myslím, že to pro psa není ideální, je prostě stavěný jinak, než člověk a potřebuje jinou skladby jídla. (A to nemluvím o tom, že řada lidí nemá ideální skladbu jídla ani pro sebe... ale to je jiná kapitola.) Zubní kámen je hlavně ze sladkého a to včetně pečiva.

0 0
možnosti
Foto

Ještě, že máme toho našeho voříška ;-)...zajímavé čtení R^

0 0
možnosti
ND

Hmmm  takže granule ne? A co psí konzervy? A kde má Elvis vápník? Já jsem Ele k těm granulím kupovala jogurty, do kterých jsem přidávala potravní doplněk vápník,zelenina a ovoce byla samozřejmost. Krky, tolik oblíbené ve výživě psů, jsem jí dávat nemohla, byla háklivá na ucpané sstřevo. Stravu jsem i kombinovala, třeba maso ze slepice. Granule nezavrhuju.

1 0
možnosti
Foto

Granule nezavrhuji, ani konzervy, ale člověk si musí najít pro svého psa kvalitní. Určitě nemíchat granule a vařenou stravu. Bakterie ve střevě si na novou recepturu zvykají asi 7 dní, až potom začnou správně trávit. Mikroflora ve střevech  není většinou schopna zvládnout takové střídání stravy. Potřebné živiny je nutné přidávat k vařené stravě určitě. Psát by se dalo do nekonečna :-)

0 0
možnosti
MF

Děkuji, tak nějak jsem si myslela, že to funguje.....Copak reklama v TV, ale že se tomu propůjčují i veterináři, je to hnus! Náš poloviční labrador Elvis si večer dává vařené maso, těstoviny, kuřecí krky, miluje vepřové ocásky... Venčící paničky jeho kolegů a kolegyň žasnou nad jeho lesklou srstí, abych je trochu naštvala, tak odpovídám"že by to bylo těmi bifteky?"

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, pejsek se u vás má jak v ráji. Zdravím Elvise :-)

0 0
možnosti