- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
"Sandtnerku" mám po babičce a nepřestávají mne fascinovat recepty typu: "vezmem jedno malé sele... bábovka z 24 vajec.."
Když byly dceři 4 roky, pekla jsem jí podle této kuchařky narozeninový dort. 4 patrový, každé patro z jiného těsta. Impozantní výsledek, impozantní chuť!
Jako protipól této kuchařky jsou recepty uvedené na "mimibazar". Myslím, že se paní Sandtnerová v hrobě obrací jak na grilu :(
Sandtnerku mám, ale dívám se do ní jen, když jde o nějaký dříve používaný postup, nebo jídlo, které už se nevaří.
Ještě lepší je snad kuchařka Marie B.Svobodové z r. 1894, podle které vaří náš michelinový kuchař Sahajdák.
Moje máma ji taky měla, ale kam se poděla.. já jsem si ji koupila v roce 1990, kdy vyšla, podle tiráže, v 70. vydání. Ale nevařím podle ní. :)
Jsem ročník 1948. Sandtnerku jsme taky měli doma, moje "první čtení" i když jsem ještě číst neuměl, jen jsem si prohlížel ty mořské potvory,... později zas nebyly suroviny, kupovaly se brambory, ostatní se shánělo. Takže to bylo fascinující čtení, úplný sci-fi.
Díky za připomenutí.