Žijeme na hromádce, hromádce lží a výmluv? Psí knížka je na ....

V poslední době žasnu, kolik lidí se odmítá ženit-vdávat. Z mojí generace čerstvých třicátníků je to neuvěřitelné množství, lidé pořídí si x dětí, někdy ženy dětem dopřejí i luxus jiných tatínků, co dítě, to jiný platič alimentů či pouhý dárce sperma, ale o svatbě nechtějí ani slyšet. Většina neprovdaných žen pochází z rozbitých rodin a místo, aby se snažily vytvořit rodinu, vytvářejí další problematické prostředí. Dřív to bylo trapné, mít na zvonku tři příjmení, dnes se tím lidé chlubí a tvrdí, jak jsou nezávislí a jak nepotřebují jakýsi blbý papír k tomu, aby se měli rádi. Myslí ale jenom na sebe, ne na děti.

Každý má jinýho tátu...cartoonstock.com

Většinou se udávají důvody

Nemáme na svatbu peníze.

Naprostá pitomost. Svatba nemusí být na zámku a s bílým koněm, jde to i v okruhu rodiny, se svědky, na radnici. Nemusí to být velká svatba, ale může to být skromná záležitost. Kdo říká, že to stojí hodně peněz? Výmluva.

 

 

Manželství je jenom kus papíru

Není. Nač děti učit, že mít stejné příjmení a táhnout za jeden provaz není na programu? Vztahy, kde spolu lidi žijí jen tak na hromádce mají větší procenta rozchodu než sezdaní lidé. Fungující sezdaná dvojice je vždy pro dítě lepší než fungující dvojice na hromádce. Děti to vnímají, zda jsou rodiče spolu jen tak a zda mají jiná přijmení či rodiče jsou manželé, kteří nabízejí větší jistotu a zázemí.

Jasně, že žádná nepřizná, on si mě nechce vzít nebo nechci si ho brát, čekám na něco lepšího, děcka jsou mi fuk..

Jaké výhody nabízí život na hromádce?

Je lehké se rozejít. Není třeba žádat o rozvod.

Najdou se též ženy, které mají nahlášené trvalé bydliště jinde, než v hnízdečku lásky a pobírají tak větší dávky na děti... ubohé, bohužel, stát to nekontroluje tak, jak by měl.

Jaké nevýhody nabízí život na hromádce?

Menší stabilita pro děti, menší ukázka solidního zázemí a ochoty se oddat tomu druhému. Bojí se riskovat, bojí se dát do vztahu vše? Při rozchodu větší handrkování o alimenty, otec nemá žádné zastání jakožto pouhý biologický otec a ne manžel a otec. Nevidím ani jednu výhodu v tom, mít na zvonku dvě příjmení, vychovávat dítě s tím, že je to v pohodě, jen tak spolu žít, nevytvářet pořádné zázemí. Ještě před 20 lety bylo téměř stigma, být svobodná matka. Dnes se z toho dělá z nouze ctnost. Nemanželské děti už tvoří skoro polovinu všech dětí v Česku. Bravo, svobodné matinky, bravo.

Ti, kteří spolu žijí jen tak, jsou ZBABĚLCI. Bojí se prásknout do toho, nezáleží jim na vztahu tolik, jak tvrdí, mají x výmluv, snaží se zůstat svobodní, čekají na něco lepšího, nemyslí na děti, ale na sebe. Sobci. Zbaběleci a sobci. Lžou sami sobě, ale nejhorší je, že lžou dětem. A tak ať se nediví, až jejich dcery a synové budou přistupovat k vztahům jen tak, bez větší vážnosti.Jistě se dnešní moderní matky těší na vnoučátka, která si dcerka pořídila jen tak a syn si odmítá vzít matku svých dětí, protože ho to svazuje a on se rozhodl jít za štěstím....

 

 

Autor: Ivana Ashby | čtvrtek 2.12.2010 11:35 | karma článku: 48,23 | přečteno: 33496x