Ponožky na zemi, prkýnko od záchodu nahoře a pasta vymačkaná špatně

Musím se často podivovat stížnostem některých žen. On ty ponožky flákne rovnou na zem a nedá je do špinavého prádla... On to zatracený prkýnko nikdy nedá dolů.... On tak šíleně mačká zubní pastu uprostřed místo od konce.... On cáká vodu při sprchování všude... On pokazí i vaření čaje... Připadá mi, že podobné stížnosti zaznívají naprosto zbytečně nebo od žen, které už mají toho svého tak plné zuby, že jim vadí absolutně všechno, to jak si mačká zubní pastu, to jak jí, to jak sedí, to jak se na ni dívá a tak podobně.

A potom jsem našla ten ručník na zemi, proč to nemůžeš zvednout, proč to musím po tobě dělat. Chceš, abych ti ukázala, jak ....(o o o o ...a proto jsem ji zabil, ctihodný soudce... )samueljscott.com

První kategorie žen je taková, že nenechají toho svého nic udělat od začátku vztahu. Dej mi to, ty to stejně zkazíš, já to raději udělám sama. Ne, nesahej mi na to. Ne, nechoď mi do kuchyně, jenom tam uděláš bordel....Také si stěžují, jak nenechá prkýnko dole, jak mačká zubní pastu, jak se utírá ručníkem. Mezi kamarádkami pak mezi sebou dělají hrdinky a obětavé ženušky, že právě ony vydrží tohle všechno a jak je to děsnej úděl, jakej je ten jejich nemehlo, jakej je ten jejich nemožnej a kdyby nebylo jich, shnili by ve špíně atd. Kupodivu, spousta těchto pánů by byla schopna něco uvařit, spravit, udělat, jen kdyby se jim dala šance a jen kdyby nebyli tak buzerováni. A je vážně takový šílený problém, že někdo flákne košili vedle postele a ne do koše na špinavé prádlo? Je takový problém ji sebrat a donést do koše? Je problém si dát prkýnko dolů, když potřebuji jít na záchod a on si ho zase zvedne, když potřebuje jít on? Ne, není. Ale ono se tak hezky na to nadává....Zatímco se takové ženy často zaměřují na maličkosti, unikají jim velké věci. A také jim nějak uniklo, že tak to nastolily, od začátku vztahu to dělají a čemu se tedy diví, když si tak manžela naučily. Jak si kdo ustele, tak si lehne...

 

Další kategorie žen je ta, které už jsou ve vztahu znechucené, ale zůstávají, z různých důvodů. Třeba nechtějí být samy, třeba se bojí navrhnout rozvod, třeba pořád doufají, že si je vezme atd., to u těch, kteří spolu jen tak žijí. Ale zlepšil by se snad zázračně vztah sňatkem? Ne. Samozřejmě že ne. Pokud vám na tom druhém vadí maličkosti, jako je způsob, jakým si mačká zubní pastu či jak drží vidličku, tak vězte, že je na čase sbalit kufry a vypadnout daleko, předaleko. Protože od takového stavu už nevede cesta zpět a bude jenom hůř. Jakmile jste v takovém tom rozpoložení, kdy vám vadí ten druhý a jeho návyky pozorujete a rozčilují vás, tak už asi nevládne láska, ale naprostá nenávist a pohrdání. A v tom případě už nepomůže nic.

 

Takže, příště, až uvidíte ponožky na zemi nebo ručník v koupelně hozený přes vanu či záchodové prkýnko dole, zamyslete se. Proč jste vlastně s ním? Protože si vždy uklízel po sobě nebo protože vás má rád a stojí při vás? Protože umí vařit a uklízet nebo protože se na něj dá spolehnout? Co je lepší? Bordelář, který vás miluje nebo uklízeč, který správně mačká zubní pastu, vždy dá prkýnko dolů a vždy hodí špinavé prádlo do pračky nebo koše na prádlo, ale jaksi je jenom vedle vás a ne s vámi? Proč jste se do něj zamilovaly? A jak jste se od začátku vztahu chovaly? Rozmazlily  jste si ho, je takový od začátku, nebo se záhadně změnil? Je to opravdu důležité, jestli zvedá prkýnko nebo ne? Priority, milé dámy, priority..ujasněte si je... Leze vám na nervy vše ostatní na něm? Dnešní ženy v Česku žádají o rozvod mnohem více než muži. Čím to asi je?

 

 

Autor: Ivana Ashby | pondělí 8.11.2010 10:30 | karma článku: 25,36 | přečteno: 2685x