Jablka a hrušky, opravdu se změnila postava žen?

Jistý článek na mojí tak oblíbené Oněnce psal o tom, že se změnila postava žen, že dneska víc připomínají jablka než hrušky. Je to opravdu tak? Změnila se tak drasticky postava žen kvůli jejich dietě a životnímu stylu?

fashion n beauty

Jistě, naše dieta se celkem mění, spousta žen dneska nevaří a nejí zdravě. Roste nová generace, která bude odchována fast food a válením se u počítače. Dnešní moderní žena není tak nadšená do sportu, jí polotovary, ale opravdu pak vypadá jako jablko? Možná dieta za to může částečně, kdo od malička jí nesprávně, nenaroste vždycky dobře, ale největší problém nebude v dietě.

Největší problém je v dnešním oblečení. Dnešní ženské se totiž neoblékají žensky. Jde to víc vidět, mají li postavu spíš jako muž jablečnou než jako žena. Dnešní žena prakticky žije v riflích, tričku a teniskách. Rifle jsou většinou bokovky a většina nositelek bokovek žádné boky nemá, natož pas, což je hnedka vidět v takových kalhotách. Dřív se dělaly víc kalhoty do pasu, do přirozeného pasu a nosily se pásky, šaty, vypasované věci, šaty, sukně, halenky. Působilo to nejen žensky, ale správná švadlena dovedla vytvořit i iluzi, že její zákaznice má hezkou postavu.

Dneska vypadá většina ženských jako z nějaké stejné továrny. Je jedno, jestli jsou to Češky, Američanky nebo Angličanky. Styl bokovek, triček, tunik, tenisek, crocs a ramínek čouhajících z tílka prostě letí všude. Ženský styl už méně.A kolik žen se dneska bojí pohledů a řečí, když bude chodit hezky oblékaná. Ajajaj. To jsme nějak pořád v komunismu, když vládla ostrým jazykem stará Blažková? Jablka schovejte, vystavte hrušky. Oblečením se dá maskovat hodně. Ale bokovky, snížený pas a sražené vršky, které se nyní v Česku jmenují topy?

Někdo namítne, že je nemožné sehnat normální kalhoty. Vím to. Protože mám ženskou postavu a nesedí mi snížený pas šitý na rovného malého chlapce. Ale občas se někde poštěstí, a když nemůžu nic sehnat, nebudu přijímat kult mody, která ctí rovné lidi jablečné, ale prostě nosím sukně a šaty a nechám si kalhoty šít. Látek je v obchodech přehršel a švadlena se dá najít. Chce to jenom chtít. Kdo má méně ženskou postavu a nosí věci šité na chlapce, tak to hned odhladí. Kdo má ženskou postavu, nač ji nevystavit namísto mršení jí v špatně šitých věcech?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ivana Ashby | čtvrtek 25.8.2011 4:51 | karma článku: 25,32 | přečteno: 5149x