Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J.i.n.d.r.i.s.k.a.

3. 12. 2010 14:09
ach jo...

...když jsem se začetla do tohoto blogu, doufala jsem,že konečně nebudete nutit ostatním své názory za jediné správné. Že dáte prostor diskuzi. Dle toho co píšete ( nejen v tomto blogu ), máte zřejmě nějaký komplex  a potřebujete se tímto způsobem utvrzovat ve svých názorech.

Pochopíte někdy, že jsou na světě lidé s jinými názory a pohledy na svět, než máte vy?

0 0
možnosti

xena123

3. 12. 2010 14:37
Re: ach jo...

tenhle článek je je náhodou dobrý. A každý prezentuje své názory a řekla bych že čím ostřejší blog, tím větší prostor pro diskusi.

0 0
možnosti

Satyriana

29. 11. 2010 19:03
Poněkud jste se tu a tam sekla.

Víte, u těhotenství platí jedna důležitá  věc. Pokud neohrožuje matku na životě, je pro ni vždy zdravější dítě donosit. Stále zdravější, vzhledem k mizející schopnosti zdravě těhotnět, bez potíží porodit a mít zdravé děcko. Tahle trojice byla už před 30 lety splnitelná jen pro 2/3 žen. Takže potrat jen proto, že se mi to nehodí, Vás může  doživotně vytrestat.

Porodit postižené dítě není jednoduché rozhodnutí a měli bychom se naučit je ctít. Proto, aby žena mohla příště otěhotnět a donosit si zdravé dítě, proto, aby náš svět nebyl fádní, protože i postižené dítě  nás mnohému naučí.

Nemá cenu s Vámi diskutovat, ale  jednou jsem zapadla mezi křesťanské sdružení a slyšela, že postižené děti Bůh svěřuje těm nejlepším maminkám. Ofrnila jsem se jako asi teď Vy, ale jak se roky rozhlížím, vidím, že je to pravda.

A sluníčka s DS - víte, že máme u nás básnířku? Že v USA vystudoval takový mladík práva? Mnoho jich dokáže pečovat o domácnost ...

0 0
možnosti

Satyriana

29. 11. 2010 19:04
Re: Poněkud jste se tu a tam sekla.

Oprava - tu trojici splnila už tehdy pouze třetina žen.

0 0
možnosti

pidla

29. 11. 2010 15:47
Jen sama za sebe

mohu v tomto případě mluvit. A rozhodnutí by mělo vždy  být právo matky a otce a zároveň ale i jejich odpovědnost starat se o toto dítě až do konce. A tady je několik ale... co jestli dítě rodiče přežije? A měli by si uvědomit, že odložit dítě do ústavu z jakéhokoli důvodu je také popření jejich volby nechat žít. Za sebe vím, že bych takové dítě na svět nepřivedla.

0 0
možnosti

IBM R.I.P.

29. 11. 2010 17:52
Re: Jen sama za sebe

A kdyby žádné testy nic neukázaly a přesto bylo vaše narozené dítě postižené, dala byste ho zabít?

0 0
možnosti

Ignác Pospíšil

29. 11. 2010 12:33
Mýlíte se několikrát...

a) není rozdíl mezi přivedením na svět postiženého a zdravého dítěte a totéž platí pro jeho potracení. Postižený i zdravý - oba jsou plnohodnotní lidé.

b) potrat nikdy není lepší volba

c) žádný stát nemá právo povolit potrat a udělá-li to, páchá strašlivý zločin, protože legalizuje obzvlášť odporné vraždění

d) papež neuznává a nikdy neřekl, že kondom je nutný - ten nedávný humbuk v médiích byl vymyšlený. A myslím, že ani v těch nejrtadikálnějších překrouceních jeho slov nebylo psáno nic o nutnosti...

0 0
možnosti

lesicatko

29. 11. 2010 12:48
Re: Mýlíte se několikrát...

B je - bola to lepšia voĺba napr tu  http://tvnoviny.sk/spravy/svet/video-dievcatko-9-cakalo-dvojicky-s-vlastnym-otcom.html a RKC si svojím postojom presne v tomto prípade veľmi pokazila renomé, pretože sa preukázala ako nehumánna.Táto veta "Podľa cirkvi je to zakázané. Nemôžete zabiť dieťa, aby ste zachránili matku,"uviedol arcibiskup Jose Cardoso" hlavne ak ide o znásilnené 9 ročné dievča čakajúce dvojičky sa jednoducho inak ako zvrátenosťou nedá nzavať, proti takémuto postoju sa ohradil ešte aj Brazílsky prezident, ktorý je katolík a ďakoval za ten zakroklekárov . 

C: Ceausescovo Rumunsko - lepší príklad ?

D: prelomové je, že prvýkrat papež priznal, že je niekedy kondom aj lepšie riešenie, ešte pred pár mesiacmi v Afrike vyhlasoval, že nikdy nie je lepšie riešenie - ten humbuk teda nebol vymyslený. Interpretácia jeho slov je samozrejme iná vec...

0 0
možnosti

Bobrufka

29. 11. 2010 12:15
Teď už je dosažitelných mnoho druhů antikoncepce,

takže by těch nechtěných dětí (zdravých) mělo být opravdu minimum. JInak jste to napsala velmi dobře.

0 0
možnosti

Ivy Ashby

30. 11. 2010 16:02
Re: Teď už je dosažitelných mnoho druhů antikoncepce,

Díky. taky si myslím. V dnešní době by potratů mělo být minimum a třeba v Česku se hodně snížil počet s větší osvětou.

0 0
možnosti

Gabriela I.

29. 11. 2010 11:49
Osobně mám za to,

že rozhodování o bytí či nebytí plodu je plně v kompetenci matky, a zacházím až tak daleko, že si myslím, že nikdo nemá právo jí do toho jakýmkoli způsobem mluvit. Jsem pro to, aby měla možnost podstoupit interrupci i zdravého embrya či plodu, pokud se pro ni rozhodne, a jsem pro to, aby měla možnost si nechat postižený plod, pokud se pro to rozhodne. Konkrétní podmínky pro tyto postupy by pak měla stanovit legislativa. Ani si nemyslím, že by se matka či rodiče, kteří se rozhodnou nechat si postižené dítě, měli vzdát pomoci státu při péči o toto dítě. Mám za to, že mají naprosté právo využít všech možností, které jim dává účinná legislativa, a není jejich vina, že stát nastavil systém způsobem, že jeho pomoc využít mohou. Pokud si stát, potažmo voliči, nepřejí přispívat na zdravotní péči o postižené děti, nechť iniciují patřičnou změnu legislativy, a až ta vstoupí v účinnost, tak rodiče postižených dětí ani nebudou mít možnost pomoc čerpat, ale do té doby bych jim nic nevyčítala.

0 0
možnosti

lesicatko

29. 11. 2010 11:57
Re: Osobně mám za to,

Výborné. Skutočne dobre napísané...

0 0
možnosti

ladhela

29. 11. 2010 11:36
mám stejný názor

pěkně napsané .R^.rozhodovala jsem se jít na interupci,když jsem  již měla 3 malé  zdravé děti, nehrozilo,že by se mi narodilo postižené dítě ,jen jsme se s manželem báli ,že čtvrtý dítě nezvládneme .Narodil se nám čtvrtý kluk ,dnes se stydím,že jsem na interupci vůbec pomyslela ....Kdyby mi lékaři  řekli,že budu mít postižené dítě na interupci bych šla--

0 0
možnosti

Ivy Ashby

30. 11. 2010 15:59
Re: mám stejný názor

děkuji a přeji hodně štěstí. :-)

0 0
možnosti

xena123

29. 11. 2010 11:26
dobrý článek

jen bych dodala, že jsem v zásadě proti potratům u zdravých dětí jen z důvodu, že se to zrovna teď nehodí.

0 0
možnosti

pidla

29. 11. 2010 15:48
Re: dobrý článek

R^

0 0
možnosti

originalniprezdivka

29. 11. 2010 11:24
Zase se vykládají lži. Doufám, že nevědomé.

Dobrý den, četla jste vůbec o co papežovi svým postojem ke kondomům jde? Jedná se o homosexuální styky, aby tito lidé nepřenášeli AIDS. Tím papež jen zopakoval, že homosexuální styk není přirozený, a proto v tom zvráceném jednání je lepší kondom použít. Postoj papeže ke kondomům v klasické souloži mezi mužem a ženou je stále stejný. Papež nepřipouští kondom jako ochranu před početím! Ani za jiným účelem.

0 0
možnosti

lesicatko

29. 11. 2010 11:19
A ďalšie predsudky

K tomu IVF a vyrobenie si dieťaťa v skúmavke:

"Většinou říkají, že jsou věřící a nemůžou jít na interrupci. Zajímavé je, že není proti jejich přikázání si "uměle" vyrobit dítě ve zkumavce a manipulovat tak s lidským plodem."

.

Pekný kopanec proti veriacim, až na to , že napr evanjelická cirkev už v r 1985 pripúšťa zakroky umelého oplodnenia a vynikajúco to vyargumentovala, ostatné cirkvi tiež pripúšťajú určié zakroky, akurat RKC je zatiaľ proti - ale tiež už silnejú hlasy, aby to legalizovala.každopadne zase autorka strieľa od boku...

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5296x
Typická ženská, která musí kecat do všeho, proto se rozhodla psát blog