Diskuse

Kadibudka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O Leninovi s batohem už jsem slyšel vyprávět někdy v sedmdesátých letech.

Myslím, že Chomutov nebyl jediný případ.

0 0
možnosti
JK

Jednou, už je to dávno, se mi v televizi hrozně líbil nějaký pán z lidu, který se rozčiloval a nakonec do kamery zakřičel: "Ten Klaus je darebák, já to klidně řeknu, ať mě třeba zavřou!" Takový malý, naivní hrdina... :-)

0 0
možnosti
MM

Co má kdo na zahradě či doma, je čistě jeho soukromá věc a ostatním je do toho prd. Logicky, až na malé vyjímky, jako třeba, kdyby doma někdo shromažďoval semtex. Tím by mohl své okolí ohrozit. Ale kadibudkou, nebo když má cedulku na dveřích doma?

A Havlova kadibudka? Inu to je vyvoláno tou sveřepou snahou, pojmenovat po něm cokoli. I malou uličku v Brně, přes většinové protesty, která se nakonec na několkrát "prohlasovala".

A letiště V. Havla? Inu, přes to přejmenování pro vetšinu lidí zůstalo letištěm Praha, nebo prostě Ruzyň. Inu, náměstí v Praze - Dejvicích se roky jmenovalo VŘSR. Všichni mu říkali "kulaťák" a říkají mu tak dodnes. Kupodivu však, Evropské třídě stále většina lidí říká "Leninka"......

Je mi jedno, jakou ceduli má soused na kadibudce. Není mi jedno, pokud se zkresluje a upravuje historie.

0 0
možnosti
TB

znám jednoho co má na zahradě císaře Josefa II., tehdy tuto vesnici císař navštívil a obec mu na počest postavila sochu v životní velikosti. Nikomu mu to za ta léta nevadilo. A když přišli památkáři s tím, že se tam nehodí a že chtějí postavit někde jinde, tak spor prohráli a tak tam stojí dodnes

0 0
možnosti
  • Počet článků 5
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 355x
Žiji v západním příhraničí mezi Českým a Slavkovským lesem a mám rád motto "Bože, jak jsou ty naše sudety krásné".

Seznam rubrik