Konspirátoři a podobná zvěř

 Taky jste si jich všimli? Jsou snad všude, kde se probírá nějaké současné (občas i minulé) dění. Ano, mluvím o ,,konspiračních teoreticích“. Celkem mě dostává, že tito lidé ještě nedostali zákaz vstupu na portál, protože ovlivňují ostatní ,,ovce“. Kdo to má pak sakra poslouchat? Neříkám, že mít svůj pohled na jistou věc/událost je špatné. Ale vštěpovat lidem vlastní teorie, podložené velmi , ale opravdu VELMI  špatnými důkazy by mělo být trestný. Kdykoliv spadne někde letadlo (nedej bože, aby se to opakovalo tenhle měsíc ještě) tak se objeví nějakej chytrolínek, kterej všechno hází na Američany, Rusy, Ukrajince, Korejce, Mongoly a laserový záblesk ze souhvězdí trojhlavé ženy Filipa. Jistě, určitě vše neproběhlo, tak jak nám to média vybarvují, ale pokud za tím stojí nějaká nadvládní organizace, CIA, FBI, tak jakto, že to najednou ví Pepík ze Lhoty u zeleného brčálu? Možná je to tím, že máme schopnost vědět cokoliv, co se stane u sousedů, včetně pádu křupky na zem ze stolku u televize ve 20hodin 13minut 38vteřin. Anebo se někdo nudí  u svého počítače a vymýšlí tyhle nehorázný chujoviny. 

 Slyšel a četl jsem pár celkem dobrých teorií (WTC, křesťanství, Afghánistán apod…). Bohužel jsou tyhle teorie vyváženy nespočtem těch absurdních a neuvěřitelných.

 Představte si, kdyby na náhrobcích zakladatelů komunismu byly čirou náhodou stejné prasklinky, třeba ve tvaru kraba. Nějaký druhořadý portál by to zveřejnil. Další seriosnější portál by to vzal s větším nadhledem, a s kapkou cynismu by článek opět vydal, s mírně poupraveným obsahem. Na to už by se začala nabalovat hromada lidí, co to přece věděli a tušili odjakživa, že všichni komunisti měli od narození mezi půlkama vytetovanýho kraba.  A za pár dní, by se tihle nebozí komunisti proměnili v krabí lidi, kteří nosí ušanky a vypadají nešťastně. Nakonec by i na pyramidách v Egyptě byla objevena tato prasklina a hele. Už máme spousty podkladů pro rozsáhlé diskuze, špatné dokumenty na youtube a pro nová loga na spoustě triček určených pro teenagery. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Antonín Králík | sobota 26.7.2014 21:50 | karma článku: 17,73 | přečteno: 1305x
  • Další články autora

Antonín Králík

Apatie

12.11.2014 v 21:05 | Karma: 6,39

Antonín Králík

28-10-0000

29.10.2014 v 23:10 | Karma: 5,11

Antonín Králík

Asi se k něčemu schyluje

19.9.2014 v 22:46 | Karma: 13,03

Antonín Králík

Ježíš a pivo

25.7.2014 v 20:10 | Karma: 13,33