Náhubek aneb konec nekorektních diskuzí na Idnes

Určitě nejen já, ale i ostatní čtenáři a diskutující pod články a blogy, zaregistrovali úbytek diskuzních  příspěvků po „Velkém třesku“, který nastal 1.11.......................

Náhubek aneb konec nekorektních diskuzí na Idnes

 Určitě nejen já, ale i ostatní čtenáři a diskutující pod články a blogy, zaregistrovali úbytek diskuzních  příspěvků po „Velkém třesku“, který nastal 1.11. Noviny MF dnes a server Idnes patří mezi mé oblíbené média, odkud čerpám každodenně informace a zajímavosti. Velmi jsem ocenil  počin Idnes, když umožnil ostatním bezplatně zveřejnit své články, povídky, básně, názory  atd.na svém serveru. A že těch blogerů je! Ovšem nerozumím a nesouhlasím se zrušením anonymity diskutujících, i když vím, že je mi to prd platné J.

 Nepatřím mezi ty, kteří mají nutkání se vyjádřit ke každému zveřejněnému článku, nebo blogu. Ani nepatřím mezi ty, kteří místo argumentů používají k prosazení svých názorů vulgarit či vyhrožování vůči svým virtuálním oponentům s jinou představou, názorem, nebo politickým přesvědčením. Přiznám se, že občas jsem si neodpustil jízlivé poznámky, ironii, nebo sarkasmus, ale myslím si, že to v bylo v mezích. Anonymitu v diskuzích nepoužívám apriori k urážení druhých, ale k ochraně své osoby. Nechci, abych byl dehonestován druhými, kvůli svým názorům a přesvědčení, které není ostatním pochuti, nebo není zrovna politicky korektní (to je nevěřitelně hnusné slovo a zlo dnešní doby). Tímto netvrdím, ani bych si to nedovolil, že jenom mé názory a myšlenky jsou správné a v diskuzích jsem byl kolikrát „usazen“ a to mnohokrát právem. Média mají obrovskou moc a sílu k ovlivňování lidí, kolikrát bez výhrad přijímáme informaci oficiálního autora (redaktora) článku a bereme ji jako dogma nebo jistý fakt, aniž se dále pídíme po zdroji. Plamenné diskuze pod články mě vícekrát přiměli k tomu, abych si informace, které mám, ověřil z více zdrojů a musím uznat, že mě vedli i ke změně pohledu na danou věc. Zrušení anonymity je dobré pro ty, které baví fízlování, udávání a podávání trestních oznámení a není problém si vygooglovat danou osobu a spojit si ji s příspěvkem. A že takových bytostí je celá řada, o tom si nedělám žádné iluze. S tím je, zřejmě, spojen i úbytek diskutujících pod články a jejich obava z výše uvedeného.

  Čili tímto hájím anonymního diskutujícího, ne toho co uráží, ale toho, který nechce být pronásledován, jenom z toho důvodu, že vyjádří SVŮJ názor, který se liší od toho oficiálně prezentovaného. Ano, najdou se i ti, které baví jedovatě a sprostě urážet, či kritizovat autory, snad to mají jako takový sport, aniž by sami prezentovali své názory pod skutečným jménem na blogu. Ale milá redakce, vůči těmto trollům, přece ochrana existovala i před prvním listopadem. Sám autor blogu, měl právo se rozhodnout zda umožní diskuzi pod článkem nebo ne. Ne snad ze zbabělosti před obhájením svých názorů, nebo bolestné kritiky (a že to někdy bolí), ale právě vůči vulgaritám a urážení, kteří si někteří nemohou odpustit. Dále tu byla možnost nahlášení závadného příspěvku a sama redakce mohla dotyčného hříšníka, pokud s ním byli opakované problémy, eliminovat na blogové smětiště dějin.

 Vážená redakce, chápu a respektuji, že pravidla na svém serveru určujte vy. Ale vaše opatření mi připomíná „normalizační šeď“, náhubek pro diskutujícího, který se bude bát vyjádřit svůj skutečný názor a bude veden k tomu, aby zde, pokud se tak rozhodne, uveřejnil pouze to, co bude shledáno korektním. Tím veškerá radost, výbušnost, emoce a legrace z diskuzí pod články končí………

 Redakce Idnes, tímto vás drze žádám, aby byl obnoven „status quo ante“ před datem 1.11.2012.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Antl | neděle 4.11.2012 10:02 | karma článku: 27,28 | přečteno: 1391x
  • Další články autora

Pavel Antl

Svíce

24.4.2011 v 8:25 | Karma: 6,67

Pavel Antl

Chci být

21.4.2011 v 18:46 | Karma: 7,89