Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lháři, lháři, lháři

Vím, že jsem nejméně tisícíprvá, která píše o "koronakrizi". Jenomže tento víkend mě přesvědčil, že nás ovládly a zhysterizovaly fakt jen lži...

Bydlíme v hezkém malém bytě, který ale svým uspořádáním není úplně vhodný pro trvalou home office dvou osob, z nichž jedna denně stráví několik hodin konferenčními hovory. Stejně jako na jaře, i teď jsme tedy před virem utekli do přítelova domku za Prahou. Jak jsem psala v jednom z předchozích blogů, v pražském bytě jsme bojovali s moly. Při útěku na venkov jsme tedy vyklidili nebo vyhodili všechny potraviny, a při občasných návštěvách v Praze využíváme dovážku jídla, případně restaurace, mohou-li být náhodou zrovna otevřené... 

Tento víkend jsme potřebovali jet do Prahy, nakoupit nezbytné věci, které nelze pořídit po internetu, no a samozřejmě jsme se taky někde museli stavit na jídlo. Měla jsem z toho trochu obavy... malovala jsem si černě, jak kroužíme po parkovišti marným hledáním místečka k zaparkování, jak se prodíráme davy koupěchtivých lidí, jak hladoví mrzneme venku před restaurací, než se uvolní stůl... Pěkně nás v těch zprávách děsí, opravdu. To nemá chybu.

V sobotu kolem jedenácté hodiny jsme se cestou zastavili v hypermarketu ve Vestci. Vozíky desinfikované, byl jich dostatek, obchod poloprázdný. Parkoviště tam mají prťavé, a přesto jsme zaparkovali v pohodě.

Na obědě jsme byli kolem jedné hodiny v naší oblíbené mexické restauraci. Všichni hosté, pokud nejedli, měli roušky, stejně jako personál, a bylo možné využít pouze polovinu kapacity podniku. Od našeho stolu byli ostatní hosté vzdálení natolik, že jsem ani neslyšela, zda hovoří nebo mlčí, a přesto ještě zbývala volná mista.

V neděli odpoledne jsme přitvrdili - obchodní centrum na Černém Mostě. Zaparkovali jsme na první dobrou. Žádné čekání na vozík, žádné prodírání se davy, nic takového. Před některými menšími obchody stálo pár lidí, než budou moci vstoupit, ale nijak zásadní množství to tedy nebylo. 

Předtím jsme byli na obědě v malém pivovaru - restaurace poloprázdná, vyznačené stoly, u kterých se nesmí sedět. Páni mocní, TOHLE chcete zavírat? Tyto lidi, kteří dodržují vaše mnohdy nesmyslné příkazy, chcete trestat? Je mi z vás zle... Nerozumím vašim výpočtům, vašim tabulkám, vašim indexům. Můj názor ale je, že v restauracích se lidé fakt nenakazí. 

Večer jsme se dívali na zprávy a nevěřili vlastním očím. Reportéři s hystericky vyvalenýma očima žalujícím hlasem hovořili o tom, jak byly v obchodních centrech davy nezodpovědných lidí. Za sebe mohu říci, že do OC, kde jsme byli my, a to někdy kolem třetí, čtvrté hodiny odpoledne, tedy v dobu, kdy tam lidí bývá opravdu hodně, jsme o loňském adventu vůbec nejeli, protože nebyla šance tam ani zaparkovat, natož něco koupit. Letos - žádný problém.

Už jsme zase bezpečně zašiti na venkově. Já mám ale vzteky rudo před očima, když si uvědomím, jakým lžím a manipulacím jsme vystavováni. Jak vláda systematicky likviduje zejména pohostinství, úplně zbytečně, a nikdo, nikdo jí v tom nemůže zabránit. Kolik lidí, zblblých televizními zprávami, sedí doma, protože se buď bojí viru, nebo návalů lidí. Vir s námi bohužel je, ale ty davy lidí, ty se jaksi nekonají...

 

Autor: Anna Novacek | pondělí 14.12.2020 9:58 | karma článku: 34,18 | přečteno: 1172x
  • Další články autora

Anna Novacek

Čekání na obra

Už jako malou holčičku mě děda často brával na Ruzyni. Byl to snad nejoblíbenější cíl našich častých výletů z pražského Karlína.

15.5.2023 v 11:32 | Karma: 11,53 | Přečteno: 291x | Diskuse| Osobní

Anna Novacek

Po letech...

Začátkem devadesátých let jsem byla na pionýrském táboře jako praktikantka. Na návštěvu tam přijel syn jednoho z vedoucích se svým kamarádem, oba tehdy byli v prvním nebo druhém ročníku na konzervatoři.

26.4.2023 v 17:17 | Karma: 16,92 | Přečteno: 617x | Diskuse| Osobní

Anna Novacek

Já jsem o tom fakt nechtěla psát...

Myslím, že o válce na Ukrajině píše kdekdo, tak co bych k tomu mohla říct. Ale dnešní návštěva fastfoodu byla asi ta poslední kapka. Sice malá, ale zkrátka pohár přetekl.

9.4.2022 v 12:13 | Karma: 33,29 | Přečteno: 1163x | Diskuse| Osobní

Anna Novacek

Máme covid aneb Jak se navyšují čísla

Včera byl na testech můj syn i jeho partnerka. Setkali se s námi v době, kdy jsme díky "propracovanému" trasovacímu systému vůbec netušili, že k nějakému rizikovému kontaktu došlo a měli bychom být opatrní.

29.12.2020 v 12:08 | Karma: 31,40 | Přečteno: 1208x | Diskuse| Osobní

Anna Novacek

Máme covid? - II.

V sobotu jsme se dozvěděli, že je jeden z nás pozitivní a druhý negativní. Ale jak dál? Jsou v tom docela zmatky...

21.12.2020 v 16:34 | Karma: 15,72 | Přečteno: 620x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Poslanci mají jednat o změně zákoníku práce, o minimální a zaručené mzdě

2. května 2024  5:42

Poslanci by měli na mimořádné schůzi začít projednávat úpravu zvyšování minimální mzdy. Novela...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1513x
Dřív, než mě budeš pomlouvat a soudit můj život, obuj si mé boty a projdi mou cestu, projdi mou minulost, pociť mé slzy, zažij mou bolest, projdi kroky, které jsem prošla já, zakopni na každém kameni, na kterém jsem zakopla já. Za každým vstaň a jdi dál, tak jako já! A až potom můžeš soudit moje chování a tvrdit, že mě znáš...

Seznam rubrik