#3 Co způsobují uvolněné svaly perinea

Příspěvek je z tematického cyklu Zdraví ženy.  Začnu statistickým číslem, kterým navážu na statistiky uváděné v předchozím příspěvku a to, že až  55 % žen uvádí, že vyhledává léky na zmírnění, či utlumení bolestivé menstruace.

Co je mnohdy až zarážející je to, že mnoho žen bere jako fakt, že bolest k menstruaci patří a že to MUSÍ nějak přetrpět.

Naštěstí v poslední době se to zlepšuje i díky tomu, že mluvit o menstruaci, menstruačním krvácení, obecně o ženské cykličnosti jako i o dalších tématech, které k této oblasti také patří jako ženský přechod čili klimakterium, menopauza, už není až takové tabu, jak to ještě donedávna bývávalo. Což je pro nás pro ženy, určitě moc príma.

Pohlavní orgány jsou čínskými léčiteli označovány za kořeny života, které jsou propojeny se všemi ostatními žlázami a orgány. Tradiční čínská medicína pohlíží na oblast rozkroku jako na komplexní mechanizmus, který funguje a dá se přirovnat, k čerpadlu a umožňuje tak životní energii, aby se buď hromadila v těle, nebo aby z něho vytékala. Silné svaly hráze, oblasti perinea, zajišťují normální funkci všech vnitřních orgánů.

Když jsou ale svaly uvolněné, vnitřní orgány postrádají podporu a začnou klesat a utlačovat se navzájem, což znamená stagnaci, hromadění toxinů a degradaci pánevních orgánů.

Současně můžeme říct, že tato oblast rozkroku je jedním z nejsilnějších energetických center, kde je soustředěno velké množství bioaktivních bodů.  

Takže je skutečně velice důležitý výběr toho, co používáme v rámci intimní hygieny a co si na tak důležité místo přikládáme.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Anna Bartošová | středa 3.8.2022 20:16 | karma článku: 5,36 | přečteno: 287x