#1 Poplašné signály ženského těla

v rámci tematického cyklu Zdraví ženy. „Zdravý člověk má mnoho přání, nemocný jen jedno.“ Dámy, jak jste na tom vy v oblasti ženského zdraví? 

Měly jste někdy bolestivou menstruaci, výtoky, svědění, pálení, záněty močového měchýře a močových cest? 

Znáte nějakou ženu ve svém okolí, která má myomy, cysty, endometriózu, zánět vaječníků, polypy, eventuelně i nádor?
Lékařské statistiky mluví o zvýšeném výskytu nemocí a jejich konstatování je naprosto děsivé:
Zdravá žena prý prakticky neexistuje.

Rychlé životní tempo současného moderního života, neustálý tlak na výkon, jídlo ve spěchu a kopa starostí se na našich životech nepříznivě odráží, a to zejména na našem zdraví.

Poplašné signály ženského těla

Podle lékařských statistik patří 1. místo v seznamu onemocnění ženských pohlavních orgánů bez

ohledu na věk, v období mezi stabilizací menstruačního cyklu (ke stabilizaci dochází v období až 2 let od začátku menstruace) a menopauzou:

? nádorovým onemocněním, benigním nádorům a to:

  • u dospívajících dívek mezi 10-20 rokem – se jedná o cystické novotvary na vaječnících, v prsu a změny na děložním čípku
  • u žen v reprodukčním věku zase frekvence výskytu benigních, nezhoubných nádorů stoupá na 50 % - jsou to nádory prsu, polypy na děložním čípku, cysty, endomentrioza, 
    Statistiky uvádějí, že počet nádorových onemocnění stoupl od roku 1980 až 5krát! – což je velice varující až alarmující nárůst těchto onemocnění.

 

 Na 2. místě v onemocnění ženských pohlavních orgánů je:

? dysmenorea, neboli poruchy menstruačního cyklu a poruchy reprodukce

Tady je zajímavý fakt, že zejména gynekologové pro děti bijí tzv. na poplach, protože téměř každá dívka se potýká s abnormálním průběhem utváření menstruačního cyklu: buď se jedná o časný nástup – již v 8-9 letech, nebo naopak absence menstruace ještě v 16-17 letech. 

Mezi další problémy patří bolestivá menstruace, pro kterou jsou typické křeče, nebo stálá bolest v dolní části břicha, v bederní a křížové oblasti, která často vystřeluje až do stehen.

Sem řadíme i  PMS - premenstruační syndrom, např. únava, tlak v podbřišku a křeče, bolesti hlavy, otoky nohou, nebo někdy je to takový pocit, že jsme celé oteklé,  také se mohou dostavit i lehké deprese, podrážděnost a změna sexuální touhy. Uvádí se, že PMS pravidelně zažívá až 85 % žen.

 

Na 3. místě v žebříčku ženských pohlavních chorob najdeme:

? různé záněty, např. (zánětlivé procesy) záněty dělohy (endometrióza), vejcovodů a vaječníků (adnexitida), pochvy (colpitis)

 

Na 4. místo můžeme zařadit:

? patologické klimakterium – tzn. klimaktérium, čili ženský přechod nastává dříve v důsledku chirurgického zákroku a tady se uvádí, že u těchto žen je zvýšené riziko srdečních chorob.

Co je typické pro výše uvedené choroby je: nedostatek výrazných příznaků: tzn. žena se potýká např. s nepatrným svěděním, pálením, výtokem, nebo mírným zápachem, proto obvykle nevyvolávají větší znepokojení a nemoc tak může přejít do chronické formy – a to už je žel vážnou hrozbou pro ženy, častokrát mající za následek např. neplodnost, mimoděložní těhotenství, bolesti v pánevní oblasti, které jsou často příčinou ženské invalidity.

Řešení můžeme najít:: v pravidelné detoxikaci/pročištění a odkyselení organizmu, hormonální rovnováze, dále je to naše mentální nastavení, práce s emocemi, energetická rovnováha – tady bych zdůraznila práci s naším energetickým systémem, ale především je to prevence, které bychom měly věnovat náležitou pozornost. 

Naše zdraví je zodpovědnost každé jedné z nás. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Anna Bartošová | pondělí 1.8.2022 23:26 | karma článku: 8,61 | přečteno: 492x