Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P96e20t25r 57V31l46c88e56k

20. 10. 2013 16:25

Ten ten autor toho ví, a hlavně ví, co chce český levicový volič. ;-D A také si je jistý, že  česká levice (čili podle něj všechny zdejší levicové strany, jak naznačil)  vychází z marxismu 8-o....Ale má pravdu v tom, že Češi jinak fungují, že opravdu chtějí brát a nic nedávat a nic neodvádět...a to bez výjímky levice i pravice. Nebo se snad domnívá, že pravicový volič státu ochotně dává? No nedává, ví, jak se ve státě krade ( a opět bych připomenul, že zleva i zprava). A co se týká Řeků, tam má kus pravdy, ale přece jen nepostřehl mezi Čechy a Řeky zásadní rozdíl- ten spočívá v tom, že Řekové nepoznali společné socialistické vlastnictví, ze kterého kradli, Tudíž nekradou, neznají to......narozdíl od Čechů.

0 3
možnosti

Nevím, z čeho by měla vyplývat autorova doměnka, že pravicový volič ochotně dává, to tam nikde není napsáno. Volič pravice chce to, co si sám vydělá, co nejvíce užít pro sebe. Nicméně obvykle ani nemá problém se podělit, pokud vidí, že daně jemu napařené jsou využity efektivně. Jestli se prožerou, utratí za zbytečnosti a uplatí se jimi nepřičinliví občané, s tím 

Na druhé straně nelze paušalizovat a hromadně prohlásit všechny voliče české levice za vyžírky a nefakčenka. co chtějí jen brát. Ale jsem přesvědčen, že velmi velké procento tuzemských voličů to tak chce. Prostě vidí stát jako něco imaginárního, co je povinno mu zajistit dobré živobytí. V tom lepším případě je to "dejte mi práci se slušným platem, protože za co jinak mám já žít"? Takový volič nepřemýšlí ve smyslu "jak já jen můžu být užitečný, co musím umět aby po mých schopnostech byla poptávka?". 

A s tím umí naše levice velmi dobře manipulovat. Hlavně slibují, co všechno komu dají. KSČM chce dokonce garantovat právo na práci. Zamyslí se snad jejich volič, jak toho chtějí docílit? Stát sám o sobě pracovní místa tvořit neumí, kromě těch která jsou financována z daní, jenže těmi se zpravidla nic hodnotného nevytváří. 

Bohužel pro nás se takhle zhoubně "levicově" začaly chovat i strany, které se jinak prohlašují za pravicové. Podlě mého názoru hlavně proto, aby si naklonily ty, kteří se nechají lehce oblbnout nereálnými sliby. Osobně jsem tíhnul spíše k pravicové ideologii, ale než pravicovou praxi v českém podání, to už opravdu raději skandinávský levicový stát. Hlavně ať už proboha přestaneme takhle lehkomyslně zadlužovat generace našich potomků.

2 0
možnosti

P31e85t27r 19V56l54c88e79k

21. 10. 2013 16:58

jenže vůbec neplatí, že pravicové vlády stát  oddlužují a levicové zadlužují, to je také taková fikce.......

1 1
možnosti

O tom se nechci přít. Kdyby Sobotka měl plán, jak naši zemi dál nezadlužovat, tak ho snad i budu volit. Jenže z plánů ČSSD zřetelně vyplývá, že zadlužování státu bude pod jejich vládou jen akcelerovat.

0 0
možnosti