Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čestný univerzální šéfredaktor

Je velice dojemné, jak Pavel Šafr v úvodním slově posledního Reflexu hájí novinářskou čest. Zřejmě tak ještě stále oslavuje, že jsme v červnu nekoupili český Ringier, ale Mafru. Nevím, jestli čtenáři Reflexu panu Šafrovi obhajobu "novinářského stavu" věří. Já nikoli. Jako spolumajitel komunikační agentury v 90. letech pomáhal pravicovým politikům, za odměnu se pak stal šéfredaktorem několika pravicových deníků, kde obhajoval Klausovu ODS, až se dostal jako šéfredaktor do Blesku, kde se jeho "novinářská čest" ukázala v plném rozsahu.

Myslím, že se špínou bulváru, který pan Šafr vedl, má negativní zkušenost plno lidí, včetně mě. S Bleskem, který o mně napsal loni za úřadování pana Šafra řadu lží, se soudím a soudit budu. Ne každý má ale sílu a prostředky, aby se proti svinstvům čestného šéfredaktora mohl bránit.

Protože se panu Šafrovi v Blesku nedařilo (náklad padal i přes zveřejňované lži dolů), byl tento univerzální šéfredaktor dvakrát převelen do Reflexu, aby bulvarizací pomáhal zvyšovat náklad alespoň tam. Útěky redaktorů, kteří zřejmě nějakou novinářskou čest měli a nechtěli pod jeho stranickým velením pracovat, pan Šafr zřejmě nezaznamenal.

Hysterie pana šéfredaktora, který se snaží zachraňovat svět, a přitom napadá své kolegy, musí být poněkud podezřelá už i čtenářům tohoto dříve kvalitního týdeníku. Nebudu zde zveřejňovat naši soukromou konverzaci po SMS, kde pan Šafr žádá o podporu výstavy své přítelkyně, kde mě několikrát žádá o schůzky, aby mi vysvětlil, jak mám zacházet s Ringierem, až ho koupím, kde žádá o zlepšení našich vztahů a slibuje, že v Reflexu už nebudou psát nesmysly.

No, Ringier jsem nekoupil a pan Šafr píše nesmysly dál. Komu čest, tomu čest. Je samozřejmě jasné, že Reflex je jediný týdeník, který píše pravdu, podobně, jako ji psal za pana Šafra Blesk. Je také jasné, že si reportér Respektu Jan Macháček vymýšlel, když na svém blogu letos v červnu na adresu pana čestného šéfredaktora napsal: "Krátce poté, co jsem nastoupil, strčil hlavu do dveří šéfredaktor Pavel Šafr a pravil: Ukliďte si stoly, Němci se jdou podívat, co tady máte za nábytek. Jak byl člověk naivní, když si myslel, že by komentátory mohli vlastníkům představit. Z MF Dnes jsem byl po roce Šafrem vyhozen, předtím jeho podřízenými několikrát varován, „abych nepsal proti Klausovi, že to Šafra hrozně s….“ Nyní má tentýž Šafr starost o nezávislost Lidových novin a MF Dnes - on, který z těchto novin udělal Klausovu tribunu."

Omlouvám se Janu Macháčkovi, že jsem jej takhle zatáhl do chorobné nenávisti pana Šafra vůči mé osobě a vůči všemu, co dělám. Není to ovšem jen pan Macháček, od koho vím, jakým způsobem pan Šafr noviny, které kdy vedl, ovlivňoval. Své by mohla vyprávět třeba Sabina Slonková a další novináři, kterých si lze na rozdíl od univerzálního šéfredaktora skutečně vážit.

Nemám potřebu hájit novináře, kteří pracují pro MF Dnes nebo Lidové noviny. Ten smrad mrvy, o kterém pan Šafr v souvislosti s novináři Mafry píše, ale spíš cítím z toho, co za tímto univerzálním šéfredaktorem zůstává. O novinářské cti jen těžko může psát někdo, kdo přechází z novin do novin podle toho, kde mu zrovna co nabídnou. Proč o ní vlastně nepsal, když šéfoval Blesku? Že by ji tehdy ještě neměl?

Andrej Babiš

Autor: Andrej Babiš | čtvrtek 19.9.2013 13:34 | karma článku: 26,57 | přečteno: 2055x
  • Další články autora

Andrej Babiš

10 odpovědí k elektronické evidenci tržeb

Elektronická evidence tržeb zasáhne daňové poplatníky, kteří v rozporu se zákonem nevykazují všechny tržby. Nelze se tedy divit, že navrhovaný systém je pod soustředěným tlakem a řada informací publikovaných v médiích je nesmyslná. Rád bych odpověděl na 10 otázek, které trápí poctivé daňové poplatníky.

12.3.2015 v 9:36 | Karma: 32,65 | Přečteno: 10905x | Diskuse| Ostatní

Andrej Babiš

Krajské zdravotnictví: těžce dotovaná stabilita

České zdravotnictví stále nezná pojmy, jako jsou hospodárnost, ekonomická efektivita či transparentnost. Jde o netransparentní systém, v němž prostředky spíše mizí, než aby se někde pozitivně projevily. Platí to bohužel i při pohledu na hospodaření nemocnic, jejichž zřizovateli jsou kraje. Až na čestné výjimky se tyto nemocnice pravidelně ocitají v hlubokých ztrátách. A to přesto, že někteří čelní představitelé českého zdravotnictví tvrdí, jak je české zdravotnictví stabilizované.

11.3.2015 v 18:00 | Karma: 27,96 | Přečteno: 2422x | Diskuse| Ostatní

Andrej Babiš

Platy poslanců? Pro mne zbytečná diskuse

Politolog Stanislav Balík se v pátečních Lidových novinách rozepsal o tom, jak je vlastně debata o platech ústavních činitelů směšná (Dehonestace politické třídy, LN 5. 12.). V mnohém s ním souhlasím. V porovnání s tím, jaké má země problémy, ta debata skutečně směšná je. Podobně směšné je, když se do debaty přidávají lidé s různými názory, aby ji ještě víc rozdmýchali. Naštěstí už je to za námi a v médiích se snad bude psát o skutečných problémech.

9.12.2014 v 9:01 | Karma: 29,94 | Přečteno: 2050x | Diskuse| Ostatní

Andrej Babiš

Přebytek v hospodaření VZP? Hodně drahých 250 milionů

Ředitel VZP Zdeněk Kabátek se v Otázkách Václava Moravce 23. listopadu pochlubil, že jeho pojišťovna po dlouhodobých miliardových propadech letos skončí v přebytku 250 milionů korun. K tomuto "A", ale zapomněl dodat velice podstatné "B". Tedy že si Všeobecná zdravotní pojišťovna vytvořila z veřejných prostředků polštář celkem za 5,3 miliardy. Stačilo trochu pohrozit kolapsem zdravotnictví a předchozí vláda tyto prostředky ráda uvolnila.

2.12.2014 v 8:58 | Karma: 38,47 | Přečteno: 6078x | Diskuse| Ostatní

Andrej Babiš

Svůj ministerský plat posílám rodičům-samoživitelům

Paní europoslankyně Kateřina Konečná mě před pár dny na Parlamentníchlistech.cz označila za asociála, který "absolutně nemůže mít pojetí o reálném životě většiny lidí“. Pominu fakt, že sama byla do Poslanecké sněmovny zvolena už ve svých 21 letech, což znamená, že nikdy v životě neměla žádné „normální“ zaměstnání. Nikdy tedy nevydělávala peníze tak jako ona „většina“, za jejíž mluvčí se vydává.

19.11.2014 v 11:59 | Karma: 45,17 | Přečteno: 13476x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Kandidát na ministra za TOP 09 Tuleja vedl univerzitu, dohlíží i na OKD

30. dubna 2024  10:24

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát Pavel Tuleja, který ve vládě nahradí Helenu...

Rusové při smrtícím útoku na Oděsu zničili i „zámek Harryho Pottera“

30. dubna 2024  10:15

Sledujeme online Na pět vzrostl počet obětí pondělního ruského útoku na jihoukrajinskou Oděsu, jeden ze 32 zraněných...

Předsednictvo TOP 09 podpořilo Tuleju. Pozice ve vládě ho zajímá

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  10:15

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

ANALÝZA: Cesta na Západ. Jak se Česko proměnilo za dvacet let v Evropské unii

30. dubna 2024

Premium Česká republika ve středu oslaví 20 let členství v Evropské unii. Na začátku při vstupu panovala...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 88
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5612x
Podnikatel, okolnostmi (a českými politiky) donucený jít do politiky.

Seznam rubrik