Bojovat za práva homosexuálů není beze smyslu

Reakce na článek Evy Pallotto "Existuje právo homosexuálů na adopce? Ne. Jen právo dětí na lásku."

Milá Evo,

chtěla bych Vám poděkovat za článek, kterým jste významně přispěla k již tak dosti rozbouřené situaci týkající se právě adopcí dětí registrovanými páry.

Samozřejmě, že by nám mělo jít hlavně o dobro dětí, které by se do případné domácnosti homosexuálních párů dostaly. Měly by v této rodině vyrůstat bez rozdílů s ostatními dětmi, které vyrůstají v "normálních" heterosexuálních rodinách. Nechci však homosexuály nijak obhajovat před rodiči heterosexuálními, kde mnohdy děti nemají takové zázemí, jaké by měly mít k tomu, aby jejich řádnému psychickému vývoji nic nebránilo. Situace není růžová nikde a netvrdím, že by ani v rodině s homosexuálními rodiči nedocházelo k vyhroceným situacím. Záleží však na každém z nás, jak k výchově dítěte přistoupí a jaké podmínky k vývoji mu nastolí.

Proto bychom se samozřejmě měli zamyslet nad tím, aby se především dítě cítilo dobře u nás a nejenom my, že nám stát dovolil osvojit si dítě.

Správně jste podotkla to, že nám nikdo nezabrání v tom, abychom - i přesto, že s tím zákon dosud nesouhlasí - vychovávali se svou partnerkou/partnerem dítě. Dlouhou dobu jsem si říkala to samé - vždyť mi nikdo nezabrání v tom, abych dítě porodila a se svou partnerkou ho vychovávala a dávala mu tolik lásky, kolik potřebuje.

Problém ovšem nastává v tom okamžiku, kdy se se mnou, jakožto s matkou dítěte něco stane. Např. budu na dlouhé měsíce připoutána k nemocničnímu lůžku, nedejbože něco horšího... Co se stane pak? Ano, zasáhne prodloužené zápěstí legální "spravedlnosti" a na základě toho, že má partnerka nemá v současném stavu, v jakém se zákon o RP nachází, sebemenší právo k osvojení našeho dítěte, dítě s největší pravděpodobností odvede sociální pracovnice a má partnerka může jen doma sedět s rukama v klíně...

Rozumíte tedy, k čemu potřebujeme takový zákon o RP, který homosexuální registrovaným párům umožní, aby měli oba dva jeho členové právo na své dítě..?

Proto stojí za to bojovat za naše práva...

S pozdravem

Andrea Vašáková
tisková mluvčí eLnadruhou

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Andrea Vašáková | pondělí 15.3.2010 13:29 | karma článku: 12,38 | přečteno: 1049x
  • Další články autora

Andrea Vašáková

Nostalgie

8.2.2009 v 10:23 | Karma: 9,31

Andrea Vašáková

Zdánlivě ojedinělý pocit

11.8.2008 v 7:11 | Karma: 12,64

Andrea Vašáková

Quasimodo v zajetí vzpoury

7.7.2008 v 19:45 | Karma: 9,01