Há há řekl klaun aneb státu se nedaří vybírat daně - odpověď

Zaujal mě v diskuzi jeden příspěvek ve kterém jeho autor jakýsi zajíček08  mě takto oslovuje Dotaz na redakci a autora Redakce: Proč je článek v rubrice Zaujalo nás? Je to proto, že má ten správný "na..írací" tón? Autor nemá nejmenší ponětí ani o daňové soustavě(struktuře a výběru), natož o tom, jak souvisí ekonomika s výběrem daní, hlavně je naštván na stát, že pro něho nic nedělá. Autor: Co by pro Vás osobně stát měl dělat? A pro ostatní lidi?

Mě zaujalo hlavně to, co je namířeno na mne. Zajíček 08 je ale opravdu mimo mísu. Ptát se tak hloupě může jenom člověk, který žije asi  v jiných sférách, jak finančních tak ostatních. I když,

nestěžuji si na svojí finanční situaci, ale stěžuji si na to, že tento stát, nás normální lidi nikterak nechrání, ale jenom a jenom dojí.

Pro názornost uvedu několik příkladů:

1) Solární energie - hrstka podnikatelů- vlastně lumpů, kteří si v parlamentu prosadili zákon, který jim na náš úkor zajišťuje neskutečné zisky

2)Cena pohonných hmot - je mnohdy vyšší než v Německu, Rakousku

3) DPH

4) Prohrané arbitráže - kdo to platí? Z jakých peněz stát plní závazky určené soudem? Ještě jsem neslyšel, že by byl jakkoliv potrestán úředník, který to zavinil, včetně ministra.

5) Neschopnost policie ochránit normálního člověka před kriminálníky a zloději všech druhů a barvy pleti

6) Státní zakázky , které jsou rozkrádány podvodníky napříč politickým spektrem

7) Nevymahatelnost práva viz snížení trestu cikánovi, který znásilnil a téměř utloukl 12-ti letého Patrika http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/style=default/zpravy/z-domova/senatory-rozlitil-pripad-cikany-znasilneneho-kluka/

8) Korupce na nejvyšších místech

a další a další těžkosti, které  citelně zasahují do života běžného občana této země.

Stát neulehčuje nám z našich peněz život, tak jak by měl. Státní instituce jsou jako tíživé břemeno, ktreré tíží běžné občany.

Dokud vláda a státní orgány a úředníci nepochopí, že jsou placeni z našich peněz a že jsou tu pro nás, lidi, kteří si je platíme, tak se nic nezmění. Tím nemyslím jenom tuto neschopnou vládu, ale vůbec vlády všechny, které tady vládly a vládnout ještě budou.

Současná vládní koalice si dala za úkol vymýtit korupci. Ale ta korupce bují nejvíce u nich na ministerstvech a státních úřadech všeho druhu a typu. Hledají se recepty jak tomu zamezit.

Přitom řešení je tak jednoduché. Vezmeš úplatek, tak 20 let až doživotí a propadnutí majetku nejen tvého, ale celé rodiny se vším všudy. (Ale to je jenom zbožné přání, protože by museli jít sedět všichni)

Závěrem chci říci pane Zajíčku 08, co by stát měl pro nás a pro mne dělat? Být vůči nám poctivý a pravdivý. Nic víc

 

Autor: Stanislav Andre | středa 18.5.2011 14:55 | karma článku: 30,19 | přečteno: 1979x