Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

petrhajek.blog.idnes.cz

19. 2. 2011 19:35
souhlas

jen malá připomínka: v zásadě není nikde nutné uvádět důvod "nebyl přijat, protože byla za něj uvedena náhrada." Úplně stačí uvést "zaměstnavatel se rozhodl neakceptovat stažení jeho výpovědi". Tečka. Je to méně zdvořilé, ale dle zákona, co by měl skutečně platit pro všechny.

.

Snad jen požadavek, aby poslanci předělali zákoník, aby nebylo možno takovéto akce spáchat znovu. To bohužel nejde, podání výpovědi je, a mělo by zůstat, výsostným právem pro každého zaměstnance. Nejlepší by bylo, nepřijímat lékaře z DO, pokud to bude možné. To by byla ideální výchovná lekce, zcela v mezích zákona a bez nutnosti jeho změny.

0 0
možnosti
MF
S

simsII

19. 2. 2011 16:49
nejde zde o to,

že Engel byl odmítnut, poněvadž je místo obsazené - já být šéfem nemocnice, tak za Engela hledám náhradu prioritně a raději se "3" atestacemi, protože mít takový dáreček v mančaftu, děkuji nechci. Především jde o zneužití hesla, kterým se oháněli, protože nyní vyšlo najevo, že odejít vlastně nechtěl téměř nikdo. To mi tedy fakt vadí: kdyby rovnou napsali - nechceme pracovat za nízkou mzdu, protože již nemůžeme dělat tolik přesčasů, nechceme, aby pacienty okrádaly managementy nemocnic svými předraženými nákupy, nechceme aby na nás útočily pharmafirmy a uplácely nás za preskripce jejich léků. Vadí nám, že nám cpete do kapes úplatky, my je od vás fakt nechceme, raději nám pomozte prosadit zvýšení platů, které by odpovídalo našemu nasazení. A taky nám vadí, když mezi pacienty musíme rozlišovat kulichy a jít jim na ruku. Tak, když tohle budou doktoři říkat a dle toho jednat, tak jim to podepíšu a stojím za nimi. Ale ona ta pohádka byla tak trochu i něčem jiném, že? 

0 0
možnosti
J

Jst1951

20. 2. 2011 6:53
Re: nejde zde o to,

naprostý souhlas!!

0 0
možnosti
K

karelgr

19. 2. 2011 12:53
rozpor?

Zdá se , že vetšina naší velmi inteligentní veřejnosti by si přála, aby doktoři odešli.Také Nečas zprvu říkal, že jich vlastně máme až moc, takže to nebude vadit, je to v pohodě...A pak se schází bezpečnostní rada státu, povolává armáda,nadává do zlých vyděračů...Tak chcete je zpátyky nebo ne?Jestli mají táhnout jinam, neb je nepotřebujeme, nemohou být vyděrači.

Pokud jsou vyděrači, neb je nutně potřebujeme, měli bychom být rádi, že zůstanou a ne je vyhánět.nebo se pletu?

0 0
možnosti
BB

Beránek boží

19. 2. 2011 13:09
Re: rozpor?

Nejspíš je všechny nepotřebujeme, jestliže někteří z nich teď nemohou najít práci....

0 0
možnosti
K

karelgr

19. 2. 2011 12:48
ubohé

Když už píšete, že se nechcete "snižovat", tak se nesnižujte.Ten doktor, se jmenuje Engel, ne Engele.Jestli Vám přijde vtipné přejmenovávat jej na fašistickou zrůdu, jste ubožák.I díky tomu, že dle Vaší fotky by jste fašisty sám měl pamatovat.

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

19. 2. 2011 15:17
Re: ubohé

Engele byl fašistická zrůda? No to mě potěš, to jsou znalosti hodné člověka ze státnicí???

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
V

viet

19. 2. 2011 12:39
Popleta

Človíčku popleto, sice umíte zákoník práce opisovat, ale myšlení hlavou vám jaksi uniklo. Ti odboráři už dávno výpovědi podali a to, zda je vezmou zpět, závisí jen na nich. Když ředitel nechce, tak je prostě nevezmou a krize je zpátky, přesně tak, jak si přeje Marek Zeman. Podle zákoníku práce ho může ministr Heger vyhodit. Doufám, že to udělá.

0 0
možnosti
A

ajsek1

19. 2. 2011 13:10
Re: Popleta

já doufám, že ta dohoda s vládou padne, lékaři do nemocnic nenastoupí a zkusí se to bez nich;  jsem připravem i na to, že lékařská péče bude o mnoho horší, ale ještě horší je podlehnout nátlaku a ze strachu přijmout požadavky jedné zájmové skupiny bez ohledu na všechny ostatní; stejně je ta dohoda taková nedopečená a nedává žádné záruky ani jedné straně, že problémy brzo zase nevylezou na povrch;

0 0
možnosti
BJ

Benito Juarez

19. 2. 2011 12:07
Vyzývám tímto doktory

k dokončení jejich akce. Domnívám se, že cílem dohod byl návrat lékařů do zaměstnání, jak je\ ale vidět z reakcí většiny veřejnosti, výpověď nelze vzít zpět.

0 0
možnosti
MB

mikebastak

19. 2. 2011 13:37
Re: Vyzývám tímto doktory

Co kdyby jste si precetl memorandum, ktere p.Engel sam podepsal. Je tam vyzva, aby reditele nemocnic prijaly vypovedi, pokud nebudou jiz mista obsazena. Coz se u p.Enegela stalo.

0 0
možnosti
VP

anzi

19. 2. 2011 12:02
doktoři-vyděrači

!!Plně s vámi souhlasímR^

0 0
možnosti
PB

digitaaalek

19. 2. 2011 11:55
Zakažme tedy vydírání i soukromým zaměstnavatelům

kteří kvůli silné koruně chtějí platit svým zaměstnancům v eurech.

0 0
možnosti
K

kaktusak

19. 2. 2011 11:52
Zakažme tedy vydírání i soukromým zaměstnavatelům,

pokud budou vyhrožovat přesunem firmy do zahraničí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2810x
LEGIO PATRIA NOSTRA (Legie je naše vlast)

Seznam rubrik