Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

calypsol

29. 8. 2009 21:58
souhlas

Souhlasim...a myslim si ze ta bida holicstvi souvisi s tim, ze tuhle profesi zacly delat zeny. V CR jsme byl zatim spokojen s ostrihanim jen jednou, v Klieru...slecna nebo spis uz pani se neptala, vedela jak me ostrihat aby to sluselo a to ocenuju nejvic. Holic je od toho aby vedel co mi padne, jaky strih zvolit..a neptat se me porad jestli chci ty kotletky zkratit tak nebo onak. Ale od te doby co jsem se nechal ostrihat v indii, nejradeji bych se uz strihal jen tam. Poprve v Bombaji, mel jsem dlouhe mastne vlasy, bez zbytecneho umyvani hlavy me pan bravurne za cca 8 minut ostrihal tak, ze jsem se do sebe malem zamiloval:-) Cena 30Rs (tenkrat asi 14 korun). Pak jsem se vratil a musel se zase nechat strihnout nasima holickama - bida....konecne jsem se zase dostal do indie, tentokrat v Goa, kde je hodne turistu a proto vyssi cena (asi 80 Rs). Ted uz mi zase vlasy dorostly a desim ze, ze se zase budu muset sverit do pece nejake mistni holicky bez invence a zajmu o profesi..

0 0
možnosti
Z

zcek

30. 8. 2009 11:31
Re: souhlas

Ostříhal dlouhé mastné vlasy BEZ ZBYTEČNÉHO UMÝVÁNÍ??? A to se nebojíte nějaké nemoci kůže, když tam stříhá každého se zasviněnou hlavou zasviněnýma rukama??? A ještě se pochlubte, fuj!

0 0
možnosti
MS

palcerik

28. 8. 2009 7:20
Kadeřnice

Já ke své kadeřnici chodím dobrých 15 let a jsem naprosto spokojená. Má vkus, žádný účes mi nenutí, popovídáme, svou práci dělá pečlivě a s nadšením. Neustále se vzdělává v oboru, ale rozhodně nepoužívá jen jeden, zrovna moderní střih.:-) Špatné to je ale v době, když je na mateřské, což je zrovna teď. Špatně si zvykám na někoho jiného a oni si šptně zvykají na mé tvrdé těžké vlasy... Snad se brzo vrátí;-)

0 0
možnosti
PK

PK66

27. 8. 2009 15:39
Jeden dotaz ...

jako malý kluk si pamatuju v holičství skutečné holení vousů břitvou. Vždycky jsem těm pánům záviděl a chtěl si to taky zkusit. Tedy né někoho holit, ale být oholen se vší tou péčí kolem - teplý ručník, pořádné namydlení štětkou, atd.

Nevíte někdo, jestli dneska ještě klasické holení břitvou někde dělají?

0 0
možnosti
F

framy

28. 8. 2009 12:39
Re: Jeden dotaz ...

Patologie na Karláku.

0 0
možnosti
P

Peťulák2

25. 8. 2009 8:46
Kadeřnice

U ženských je ten problém taky. Nemám chuť se svými vlasy nechat experimentovat, na to je mám příliš ráda. Když řeknu "sestříhat", tak je chci mít sestříhané, ne, že paní holička vezme břitvu, udělá jakési fik a na každé straně to mám "sestříhané" jinak. A ta se chlubí ježděním na zahraniční soutěže. Problém bych viděla v tom, že na soutěži může být skvělá, ale lidi stříhá jak na běžícím pásu všechny stejně (blbě), protože tam už o nic nejde. Zaplati tak jak tak.

Navíc české holičky mají problém s tím, když chce zákaznice ostříhat jinak, než je zrovna v módě. Naučí se jeden střih, který letí, a ten dělají všem. A když ho nechci? Smůla. Buď tam nejít, nebo mi stejně udělají lehce upravenou verzi.

0 0
možnosti
WS

wandering star

25. 8. 2009 7:14
Zkuste to v Itálii

Ten můj si to nemůže vynachválit a opravdu to vypadá dobře.

0 0
možnosti
J

Joooudas

25. 8. 2009 1:09
Český profíci (zejména ženského pohlaví)

mě navíc skoro vždycky stříhli(y), nejčastěji nahoru, kde ucho přirůstá k hlavě. Několikrát jsem měl s hojením problém. Radši máme doma strojek a manželka mě tak 3x do roka vezme na nejdelší délku (tedy žádný Ukrajinec). Philips za 500 (made in Bulgaria) se zaplatil už asi 10x EU

0 0
možnosti
JM

sf56

24. 8. 2009 22:52
Tak tento problém opravdu menám!

Již mnoho let mě stříhá jedna velmi šikovná kadeřnice specializovaná na muže. Nejen, že perfektně stříhá, ale je to vždy tak trochu relax. Nezávazné povídání, vtipy, zábava... Cen uvedených v diskusi jsem se úplně leknul 8-o. Takhle to prostě neznám. No, nejlépe je to zkusit osobně - Praha 7, Na Šachtě - kousek od hokejové haly Sparty. No Yvonne je jen jedna R^.

0 0
možnosti
JJ

Libovůle

24. 8. 2009 20:38
Třikrát do roka měním kadeřnici

Třikrát do roka měním kadeřnici již sedm let nepřetržitě. Sedm let bydlím ve velkoměstě, kde by neměl být problém s kvalitním kadeřnictvím. Bezostyšně si berou za stříhání krátkých vlasů od 340 - 420 Kč a ještě čekají na 50,-Kč provizi s nataženou dlaní. Že vypadáte hůř, než když jste tam vkročili a dali se jim "v plen" jim vůbec nepřekáží. Obrázek je nezajímá, zuby vzadu, vpředu - kdekoliv...doma to opravují buď rodinní příslušníci, nebo sami - pohroma! Odcházím obalená vlasy, když nejsem pokapaná barevnými tekutinami..raději Vietnamce jako kadeřníka na chodníku. Článek je perfektní.

0 0
možnosti
A

Alfie

24. 8. 2009 21:08
Re: Třikrát do roka měním kadeřnici

Hledejte mužského kadeřníka (bez ohledu na jeho sexuální orientaci :-)

Určitě bude pracovat v dražším salónu, ale pravděpodobnost, že dělá svou práci dobře a rád je vysoce nadprůměrná. Z děvčat se holt jdou učit kadeřnicí ty, které mají nevalný prospěch a nechce se jim dělat prodavačku. kdežto z kluků se kadeřníkem jde učit jenom ten, kdo má skutečně zájem a talent.. 

0 0
možnosti
O

oranzovabandaska

24. 8. 2009 20:30
Dilema ..

Holic holi jen ty kteri neholi sami sebe. Holi sam sebe ?

0 0
možnosti
O

oranzovabandaska

24. 8. 2009 20:29
Ja to mam vyresene ...

Chodil jsem do ruznejch holicstvi, nejsem narocny ale cesta tam, ztrata casu tam apod. Neslo ani tak o penize ale proste jsem se zacal strihat doma sam. Ostriham se strojkem nahrubo a pritelkyne to pak zastrihne jak chci ..

0 0
možnosti