Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

Wendolene

6. 11. 2009 4:44
Naprosto souhlasim, az na jednu vetu

V USA se daji sehnat lepsi prisady.Tak prrr. Trva dost dlouho, nez clovek sezene neco kvalitnejsiho, napriklad maslo a mouku. Tradicni americke maslo ma mene tuku, je blede, vice riznute chemii a baleno v papiru. Poradne maslo se da sehnat, ale ne vsude. Ja kupuji irske Kerrygold, nesolene, to je aspon poradna chut. Ceske potraviny vcetne mouky se daji sehnat take, v ruznych ceskych obchudcich, kdo bydli daleko od nich, ma moznost pres internet.

Moje nespokojenost s americkym pecivem mne dohnala k peceni vlastniho chleba ci loupacku. Ceske sladkosti delam porad, jinak jsem ceskou kuchyni celkem opustila. Manzel vcetne pribuznych zboznuji ceske sladkosti, drobne pecivo ci vanocni cukrovi. Byli prekvapeni, ze i takovy vanocni pernicek muze chutnat vytecne. Napsal jste to moc hezky. Cesi opravdu pecou dobre veci, jen se o tom nevi.:-)

0 0
možnosti
K

Kalenka

30. 9. 2009 20:16
Nejlepší chleba co jsem kdy jedla byl z pekárny Javor

tuším z Uherského Brodu.

Nejhorší (v poslední době), balená krájená Delta.

0 0
možnosti
F

funkyskunk

29. 9. 2009 13:43
Tak

jsem si vzpoměl na nedávno zesnulého pekaře Pecku - odpůrce letního času. Na jeho rohlíky, housky a koláčky budu vzpomínat jako na libůstku, kterou jsem si v raném mládí dopřával.

0 0
možnosti
ZS

seimor

26. 9. 2009 23:59
Vlčnovské vdolečky

Krásný a pravdivý článekR^ možná vás potěší, že se jedny koláčky s velkou tradicí budou zasazovat o zapsání do /snad to napíšu správně/ Evropského kulturního fondu. Jsou to vlčnovské koláčky z Moravy , každý rok se už po dlouhá léta koná soutěž-košt- o nejlepší koláček v okolí. A tak se může to naše pečení dostat do širšího povědomí Evropy a i zámoří .Jsou opravdu výborné. Jmenují se Včnovské vdolečky[>-]

0 0
možnosti
JP

Ginny

26. 9. 2009 13:18
Dobře píšete

Jde vidět, že máte rozhled a přehled.

I ostatní články jsou zajímavé, třeba ten o dětské žízni, s tím se mohu jako maminka plně ztotožnit.

Takže si vás řadím mezi oblíbené.

0 0
možnosti
AF

Alena1.

25. 9. 2009 11:47
trochu moc český pohled na okolní svět

na začátek musím hned ale podotknout, že blog je psaný vtipně a pěkně se čte. Určitě dostanete vysokou karmu, obsah totiž přímo lechtá české ego o tom, že jsme přeci jenom ve světě něčím vyjímečným. Já jsem vyrůstala 20 let v Čechách, nyní žijí 30 let v Německu a z toho 10 let služebně v USA. Žiji na hranicích s Francií, takže i jejich pekařství tak trochu znám a často vychutnávám.

Trochu jsem se musela při čtení usmívat, protože stejný chvalospěv na domácí pekařství slyším od svých německých známých a sice o to více, oč častěji se vrací z ciziny. Vzkazovat ale Francouzům, ať se jdou schovat, je ale přeci jenom trochu nespravedlivé a namyšlené, vždyť právě Francie dala světu tolik pekařských specialit, že by se o tom české velmoci mohlo pouze zdát. Je vidět, že jste ve Francii zřejmě nikdy nežil. Baquett zná celý svět, český rohlík pouze česká kotlina.

0 0
možnosti
AF

Alena1.

25. 9. 2009 11:47
Re: trochu moc český pohled na okolní svět

Mimochodem – český rohlík. Už v názvu má pravý český rohlík přídavek tukový a to je právě to, co ho dělá tak „originálně“ pologumovým, jak jste správně napsal. Výsledkem je, že takto pologumový zůstavá po několik dní (ztužený pokrmový tuk srdečně zdraví), což se jistě o kvalitním pečivu v cizině tvrdit nedá. Správný Němec nebo Francouz si stejně pečivo kupuje vždy ráno - křupavé a čerstvé, takže ho tato originální vlastnost rohlíku ani tak nanadchne. Český rohlík je typickým produktem strojové výroby pekařských fabrik v milionových nákladech.     

České pekárny v cizině, hlavně USA – nikdy nepřesáhly důležitost čtvrti, ve které se právě nacházejí a většinou žijí z ústní propagandy mezi zahraničními Čechy, kteří jsou ochotni urazit stovky km, jen aby si dopřáli toho, co jedli už jako děti. Ale o tom i vy sám píšete. Ne nadarmo se nachází zmíněná Vesecky Bakery přímo na Čermákově ulici ve čtvrti, kde se to českými jmény přímo hemží.

0 0
možnosti
RRS

(gbd)

25. 9. 2009 11:09
Re: (gbd) Klepněte si tohle:

Dík, dobré shrnutí. :-)

Mne chleba učila péct babička a ta měla žitnou a "bílou" mouku a droždí (a sůl, atd...) prostě vždycky po ruce, takže když došel v neděli chleba z krámu, byl za pár hodin čerstvý domácí. Mám pocit, že v "její generaci" uměla upéct chleba skoro polovina žen a nepřipadalo jim to nijak zvláštní.

0 0
možnosti
MJ

Ramios

25. 9. 2009 10:12
Info

Mohu maximálně doporučit chleba s Pavlic (bochník za 23,- Kč) a chleba a buchty z pekárny ve Vranově nad Dyjí. Oboje jsou malé pekárny , kde ještě nezapoměli jak se peče. Pavlice jsou na hlavním tahu Znojmo Jihlava a Vranov je u Vranovské přehrady obojí okres Znojmo. Mohu vřele doporučit.R^

0 0
možnosti
T

Tomas_z_Kladna

25. 9. 2009 10:06
Jak milé přečíst si něco chutného! :-) Díky

0 0
možnosti
R6

Redman 69

25. 9. 2009 9:57
Zkuste si péci chleby sami,pak poznáte,co píšete za žvásty.

Zkuste upéci "Šumavu" s obsahem žitné mouky a uvidíte,že bez vyzrálého žitného kvasu to nejde,než ten se naučíte,budou Velikonoce.Pak zkuste ital.Ciabattu,hoďte vše slepicím,neboť vás to přestane bavit,když to není k jídlu.

0 0
možnosti
RRS

(gbd)

25. 9. 2009 10:19
Re: Zkuste si péci chleby sami,pak poznáte,co píšete za žvásty.

Nestrašte. Zas TAK složité upéct chleba není. Prvních pár pokusů se nepovede, "Šumava" to nebude nikdy, ale dobrý domácí chleba zvládne skoro každý. (A když nemáte kvásek, tak obyčejné kvasnice stačí - i když to poznáte na chuti.)

0 0
možnosti
  • Počet článků 53
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2663x
Každoroční změna věku je únavná.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy