- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Svíčková je oblíbené jídlo, které si manžel v ČECHÁCHdává skoro v každé restauraci. Maminka už svíčkovou dávno nevaří, ale měla výbornou. Já jsem ji nikdy nevařila a vařit nebudu, protože je to kalorická bomba.
Já jsem svíčkovou ještě nikdy nedělala, jen takovou faleš s kapkou Halali, což ostatním chutnalo, ale já omáčky nerada. Nikdy jsem neprotkávala maso špekem, nenakládala ho. Možná už bych se do toho měla někdy pustit Díky za inspiraci
Jo, urcite. Nic to neni. Ale kdyz to nemate rada, tak to bude asi zbytecny. Treba mate nejaky jiny rodinny recept.
Toto jedlo som nemala rada, lebo mi ho nasilu nútili v školskej družine a omáčku robili zle, keď som ho ako dospelá ochutnala v Česku, tak odvtedy mi chutí ale nerobiem ju doma.
Tak věřím, že to mohli v jídelně zkazit, vlastně se toho dá pokazit dost.
Alice, na svíčkovou moje kuchařské "umění" nestačí, ale v neděli na ní jdeme se starším synem k rodičům. Mladší chytá v cizině na hokejovém turnaji, takže ten má smůlu a bude mít jistě rovněž tradiční menu: McDonald’s nebo pizzu. Ale možná na něj něco zbyde.
Svíčková od babičky je stejně nejlepší.
Teď jsem dovařil slovenskou kapustnicu. To je po vlašáku, co ještě uklohním. Dcera patřila do týmu Maurera, který objížděl s hosty pražské hospody. Dceři říkal kuchař Sapík od Zlaté studny, že na omáčku ke svíčkové používají obyčejné hovězí a pravou svíčkovou dělají bokem, protože z ní by se správná omáčka neudělala. Maso z omáčky pak vyndají a sami snědí s hořčicí a hostům servírují pravou svíčkovou. To bylo před nějakými deseti lety (možná i víc) a stála tam porce přes 700 kč.
Dá se použít a je to dobré i karabáček.
Alice dobře udělaná svíčková je super ňamka. Moc se od Vás neliším, jenom navíc dávám tři kuličky jalovce. Na koření mám takové sítkové udělátko abych ho potom nemusel vybírat. Jo a na zjemění dávám jak šlehačku, tak zakysanou smetanu. Zase před víkendem naděláte všem svým věrným čtenářům (jsem jeden z nich) chutě.
Vašek
Jasně, to byl tip na neděli. Jalovcem se to určitě nezkazí.