Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IL

I60v55a75n18a 50L82a41n58c61e

22. 4. 2023 11:03

Svíčková je oblíbené jídlo, které si manžel v ČECHÁCH:-)dává skoro v každé restauraci. Maminka už svíčkovou dávno nevaří, ale měla výbornou. Já jsem ji nikdy nevařila a vařit nebudu, protože je to kalorická bomba.

1 0
možnosti
Foto

Kalorická bomba to je.R^

0 0
možnosti
Foto

Já jsem svíčkovou ještě nikdy nedělala, jen takovou faleš s kapkou Halali, což ostatním chutnalo, ale já omáčky nerada. Nikdy jsem neprotkávala maso špekem, nenakládala ho. Možná už bych se do toho měla někdy pustit:-) Díky za inspiraciR^

1 0
možnosti
Foto

Jo, urcite. Nic to neni. Ale kdyz to nemate rada, tak to bude asi zbytecny. Treba mate nejaky jiny rodinny recept. R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Toto jedlo som nemala rada, lebo mi ho nasilu nútili v školskej družine a omáčku robili zle, keď som ho ako dospelá ochutnala v Česku, tak odvtedy mi chutí ale nerobiem ju doma.

2 0
možnosti
Foto

Tak věřím, že to mohli v jídelně zkazit, vlastně se toho dá pokazit dost. R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Alice, na svíčkovou moje kuchařské "umění" nestačí, ale v neděli na ní jdeme se starším synem k rodičům. Mladší chytá v cizině na hokejovém turnaji, takže ten má smůlu a bude mít jistě rovněž tradiční menu: McDonald’s nebo pizzu. Ale možná na něj něco zbyde. ;-)

4 0
možnosti
Foto

R^ :-)Svíčková od babičky je stejně nejlepší.

3 0
možnosti
Foto

Teď jsem dovařil slovenskou kapustnicu. To je po vlašáku, co ještě uklohním. Dcera patřila do týmu Maurera, který objížděl s hosty pražské hospody. Dceři říkal kuchař Sapík od Zlaté studny, že na omáčku ke svíčkové používají obyčejné hovězí a pravou svíčkovou dělají bokem, protože z ní by se správná omáčka neudělala. Maso z omáčky pak vyndají a sami snědí s hořčicí a hostům servírují pravou svíčkovou. To bylo před nějakými deseti lety (možná i víc) a stála tam porce přes 700 kč.

1 0
možnosti
Foto

Dá se použít a je to dobré i karabáček.

2 0
možnosti
Foto

R^Alice dobře udělaná svíčková je super ňamka. Moc se od Vás neliším, jenom navíc dávám tři kuličky jalovce. Na koření mám takové sítkové udělátko abych ho potom nemusel vybírat. Jo a na zjemění dávám jak šlehačku, tak zakysanou smetanu. Zase před víkendem naděláte všem svým věrným čtenářům (jsem jeden z nich) chutě.:-):-):-)

Vašek

2 0
možnosti
Foto

Jasně, to byl tip na neděli. :-) Jalovcem se to určitě nezkazí.R^

1 0
možnosti