- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pozor na ty ořechy - arašídy mají tři čtvrtiny tuku oproti vlašským. A v receptech na cukroví je poměr mouka-tuk-cukr opravdu důležitý. Stejný problém je s Herou - máslo má 82 % tuku a Hera jen 72 %.
Osobně když budu chtít ušetřit, napeču toho méně. Prostě radši si pochutnat na kvalitě v malém množství, než se nacpat ošizeným.
zaujímavé, tiež rozmýšlam, že si dám trochu napiecť, lebo suroviny dosť u nás zdraželi. Ale dačo urobím i sama, díky za rady, použijem.
Já nepeču už roky. Miluju to, ale když si manžel vzal za celé svátky maximálně 10 kousků, děti jen o trochu víc a já pak zbytek rozdávala žravějším sousedům, přestalo mě bavit za to vyhazovat peníze. Koupím plechovku dobrých belgických pralinek, kilo různých ořechů a hotovo.
I když letos jsem se rozhodla koupit trochu cukroví od paní, která ho roky peče pro známé. Očekávám víc návštěv a něco na stole chci mít. Samozřejmě, že je to dražší, než kdybych si doma upekla, ale zase budu mít mnohem víc druhů. Zaplatím to ráda.
Arašídy jsou drahé a v cukroví tvrdé. Pokud chcete ušetřit na ořechách (a taky při alergii na ořechy), pak na másle, ale třeba i na levnějším oleji opražte ovesné vložky a na závěr pražení posypte krystalovým cukrem. Cukr zkaramelizuje a od ořechů to pak v těstě nikdo nepozná. Levné a chutné. Námět jsem převzala z válečné kuchařky, kdy potraviny nebyly a těžce se sháněly i přes potravinové lístky.