Andrej Babiš lidsky selhal

Ministr financí Andrej Babiš dnes vedl v Poslanecké sněmovně dlouhý monolog. Bylo očekávatelné, že bude neuvěřitelným způsobem útočit na všechny, které dosud nevlastní a autoritářsky neovládá prostřednictvím svého holdingu.

Že ale bude nevybíravě útočit i na své dosavadní "přátele" v protikorupčních organizacích v čele s Karlem Janečkem, kteří si dovolili ho poprvé kvůli Čapímu hnízdu kritizovat, mě trochu překvapilo.

Je to o to překvapivější, že ve svém výčtu kauz pozapomněl (zřejmě po dohodě s premiérem) zmínit ČSSD, se kterou za posledních 20 let nejvíce "spolupracoval".

Co jsem však nečekala a s čím se jako člověk a matka dvou dětí nemohu smířit, je fakt, že coby údajný "miliardář" prostřednictvím anonymních akcií "použil" svoje nezletilé děti. Účelově na ně přepsal vlastnictví, aby "oklikou" získal dotaci cca 50 mil. Kč na svoji farmu. A ještě se chlubí tím, že to bylo "papírově všechno košer".

Je to neuvěřitelné a nevysvětlitelné lidské a osobní pochybení, které bohužel odhaluje pravou podstatu záměrů a chování ministra financí a politického lídra druhé nejsilnější strany (hnutí) v ČR.

Důsledky podobného jednání a chování pro budoucnost ČR si bohužel můžeme všichni domyslet :-(

 

Autor: Alexandra Udženija | středa 23.3.2016 19:20 | karma článku: 0 | přečteno: 7x