Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

Túzokot

27. 9. 2012 16:22
hook

Tak jsem si díky vám našel v googlu co je to hook turn. Z textu jsem to moc nechápal, pomohla až dvě videa na youtube :-). Tak to je fakt neuvěřitelné!

0 0
možnosti
AS

Baby_Blues

28. 9. 2012 2:15
Re: hook

ono to ani nedjde moc pochopit, když to vidíte nebo stojíte na té křížovatce. Člověk si furt říká, vždyť v Evropě jsou šaliny skoro všude, a nikde nic takového nikdo nemusí podnikat. Ale je to zážitek a už proto je toto město v mnohem unikátní. I když jsou to takové malé roztomilé blbiny.

Díky

1 0
možnosti
J

Jan.Veselý

28. 9. 2012 11:18
Re: hook

To snad není všeobecná Australská "úchylka"? A nebo se takhle jezdí jen ve Victorii, či dokonce pouze v Melbourne?

0 0
možnosti
AS

Baby_Blues

28. 9. 2012 12:22
Re: hook

pokud vím, tak se tak opravdu jezdí jen v centru Melbourne (CBD). Je to pravidlo vytvořené kvůli zdejším tramvajím a aby nemuseli dávat na každé křižovatce značky "zákaz odbočení v pravo" anebo měnit ulice na "One way" tak jako slavná Sydney, kde se prakticky jinak v centru nejezdí. Ne na každé křižovatce tohle pravdilo platí (dřív ale platilo) a řidič se musí podívat nahoru nad výšku semaforů, kde je cedule která na to upozorňuje. Když tam ta cedule není, tak se hook turn dělat nemusí a platí normální pravdila. Nepamatuju si to ani ze Sydney, Perth ani Adelaide, nebo ze Zélandu, v Británii rozhodně ne, kamarádka v Japonsku taky říkala že to nemají, v Indii a Asii asi nemají tramvaje v takové míře a Hobart okouknu za pár týdnů, ale jsem si celkem jistá, že to tam taky nemají. Zbývá ještě v Africe, ale pochybuju?

1 0
možnosti