Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

diskutujte neslušně

14. 10. 2011 3:37
No to z vás musí být odvázaní

když se jim s hažantama promenujete po place a lezete do kuchyně.

3 0
možnosti

captain cook

14. 10. 2011 6:22
Re: No to z vás musí být odvázaní

Zuzano, "v klidu ruku v ruce s vámi projdou po restauraci"  neznamena lezeni do kuchyne ani nikam, kam smi jenom personal. Vzit dite za ruku a provest ho po restauraci brzo po prichodu je hodne sikovny zpusob jak ukojit prirozenou detskou zvedavost, zachovat 100% kontrolu a zajistit, aby dite nelezlo kam nema nebo neotravovalo ostatni hosty pozdeji, diky sve normalni zvedavosti. Samozrejme i sikovna prilezitost jak presvedcit mrne jit na zachod a umyt si ruce, jak zmineno v clanku. Chodili jsme s nasimi kluky do ruznych restauraci (krome tech nej, nej, kam podle naseho deti vecer nepatri) a nikdy jsme s nimi nemeli potize.

Nas starsi byl vzdycky najednou hladovy jak vlk, jakmile jsme nekam vesli. Kdyz jsme sli do nejake bufetove restaurace, dostal zakratko misku predkrmu a byl s nim pokoj. V tech ostatnich jsme se zeptali cisnika jestli je neco na menu, co je mozne diteti servirovat co nejdrive.

Jde o to vzit se do kuze ditete, hosti i personalu a ucit dite k ohleduplnosti.

4 0
možnosti

Baby_Blues

14. 10. 2011 8:23
Re: No to z vás musí být odvázaní

dekuju Cookovi - samozrejme nikdo nikam neleze, nikdo se nikde nepromenaduje. jak jinak to ma clovek napsat? sama jiste vite, ze ve spouste podnicich, je kuchyn i s barem (namatko napr. TGI, wagamama, jakekoliv italske, thajske ...) otevrena a jde tam videt na kuchare jak pripravuji jidlo a ostatni. Co je na tom spatneho se s ditetem koukat a ocenovat sluzbu a um, a uvedomovat si, ze jidlo se neobjevi na taliri mavnutim kouzelneho proutku a ze ho nedela jenom maminka.

To ste nedokazala vymyslet jinej neslusnej komentar? Od vas bych cekala neco lepsiho. ALe aspon se ozval Cook, takze vlastne diky.

4 0
možnosti

diskutujte neslušně

14. 10. 2011 8:37
Re: No to z vás musí být odvázaní

V bistrech se snese leccos, já myslela, že ty spratky taháte do opravdové restaurace.

3 0
možnosti

captain cook

14. 10. 2011 15:28
Re: No to z vás musí být odvázaní

Nasi kluci s nami byli i "v opravdovych restauracich" a protoze rodice vedeli jak se tam chovat, take to ucili sve potomky. Od mala. Klukum nikdy nebylo trpeno aby se nekde v restauraci nebo podobnem verejnem podniku chovali jako spratkove, litali jak splaseni a delali curbes jako nekteri rozmazleni milackove..... nejspis proto, ze jsme z nich zadne rozmazlene spratky nevychovali.

 Muj deda me pravidelne braval jako 3-5leteho do jedne restaurace v Praze, kdyz se tam setkaval s kolegy. Take jsem byl zvykly uz od mala, ze o dovolenych jsme chodili s nasimi do restauraci - od tech obycejnyech hospodskych po "fajnove" ve Spindlu, Tabore, Brne atd. Proto take sam povazuji za dulezitou soucast spolecenske vychovy, aby si dite zvyklo jak se slusne v restauraci a vubec ve spolecnosti chovat.

4 0
možnosti

diskutujte neslušně

15. 10. 2011 15:06
Re: No to z vás musí být odvázaní

Jenomže vy jste na rozdíl od autorky s tou výchovou určitě začínali doma, ne až v restauraci na úkor okolních platících hostů.

2 0
možnosti

Baby_Blues

15. 10. 2011 0:02
Re: No to z vás musí být odvázaní

že vás to baví. dyť to nečtěte. nikdo vás k tomu nenutí abyste klikla na článek, který už podle názvu je jasně o něčem čemu nerozumíte.Buď děti nemáte, anebo ti vaši andílci jsou tak dokonalí že moje ubohé rady vám jsou k ničemu. Už u "abecedy" jste se ukázala. Podle vás by bylo asi nejlepší veškerý potěr buď ho nemít vůbec, anebo když už teda se vám to bohužel narodí, zavřít to někam mezi4 stěny a nevycházet až někdy do 20ti. a co z toho bude potom? totální asociál (asi jako vy). doufám, že vaším názorům opravdu nevěříte, že jenom se snažíte vždy vymyslet něco co nejvíc nechutného,abyste vzbudila diskuzi. Pokud ovšem tomu opravdu věříte, tak nejste o nic lepší než ta chudina mladá Stefánková, co jste se proti ní tak ostře oháněla. Ta totiž na rozdíl od vás na doporučení následovala pouze radu někoho, kdo to už udělal, a přidala se k partě,která se na tom shodla(a udělala tu kravinu že o tom psala). udělejte mi tu radost, a přečtěte si ještě jednou záhlaví mého článku o těch bistrech.

4 0
možnosti

diskutujte neslušně

15. 10. 2011 0:29
Re: No to z vás musí být odvázaní

Jsem jedna z těch platících klientů, kteří na otravné spratky nejsou zvědaví ani v restauracích, ani v letadlech. Manýry je zrovna tak dobře můžete naučit doma.

3 0
možnosti

Baby_Blues

15. 10. 2011 0:47
Re: No to z vás musí být odvázaní

Jste fakt dobrá! Vy si snad stojíte za tím, co píšete. kdo koho otravuje? kdo neplati? kdo je nevychovanej? i v tom letadle za to male mimino přece platite, v restauraci jakbysmet. Nehledě na to, že vy máte na výber jít do restaurací na žebříčku tak vysoko, kam si normální rodina s 2, 3ma dětma nemůže dovolit jít; anebo letět první třídou. tak toho nechejte. Nevěřím vám ani slovo, že opravdu zastáváte tyto své názory, jinak je mi líto Kanady. Jak tam vůbec můžete s tímto přístupem přežít?

Ale těším se na váš další neslušný komentář příští týden u mých dalších článků o tématice cestování s dětmi. Hlavně že mi klikáte na karmu tak jako já vám, pak si říkejte co chcete. Tak mě nezklamte.

4 0
možnosti

SYETEY-KOTZOUR

15. 10. 2011 9:39
Re: No to z vás musí být odvázaní

vy musíte být dobře žlučovitý človíček....trocha toho nadhledu by vám neškodila....každý je u vás nepřítel.;-)

4 0
možnosti