Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

mona m.

15. 12. 2008 19:55
koukám...

Tak koukám, že jsi tu docela úspěšný a o 100% plodnější než já :o) Těším se na Vánoce a mám pro tebe dáreček :o) takový blogerský speciální :o)

0 0
možnosti
MH

mona m.

15. 12. 2008 19:56
Re: koukám...

A k tomu článku - "kupodivu" se mi líbil z tvých věcí nejvíc a opět s tebou souhlasím... nudný příspěvek do diskuze, že?

0 0
možnosti

anžto

25. 11. 2008 10:10
hloupost

mě to přijde jako hloupost z toho důvodu, že nikdo neví co se v budoucnu stane - a kdo říká, že jo, je naiva. Kde je definice toho "kdo manželství rozbil" - protože jedině ten druhý má možnost požádat o rozvod? vždyť je to blbost. Co když se zamilujete někde jinde, máte smůlu a rozvést se nemůžete? Co když je váš partner násilník a alkoholik - tím nebyl když jste se brali - dokážete že nějakým způsobem rozbil manželství, abyste se mohli rozvést?

0 0
možnosti
M

milanalois

25. 11. 2008 8:52
Proč Vám to tak vadí?

Proč těm, kdo nechtějí vstupovat do nerozlučitelného manželství vadí, že někdo jiný by do takového manželství mohl vstoupit?

Proč vadí rozšíření možnosti volby?

No přeci proto, aby si nikdo z neupřímných nemusel svou neupřímnost přiznat, aby nikdo nemusel druhému říci: já přeci s tebou nechci být napořád, já tě mám rád/a jen na chvíli.

0 0
možnosti
AM

Alexander Mikoláš

25. 11. 2008 9:55
Re: Proč Vám to tak vadí?

Tak ještě jednou, pro lidi, kteří čtou jenom nadpisy: Ať si každý dělá co chce. Zavazovat se neodvolatelně na doživotí je ale hloupé, protože to v praxi nutí lidi setrvávat v manželství proti jejich vůli, aniž by to mělo nějaký pozitivní dopad na jejich samotný vztah nebo soužití.

To není otázka upřímnosti. Jde o limity toho, co můžu reálně slíbit. Nikdo není schopný garantovat svou nehynoucí lásku po zbytek života tváří v tvář nepředvídatelným budoucím okolnostem, obzvlášť proto, že svým pocitům vůči svému protějšku neporučíte. A nikdo by podobné sliby neměl brát vážně, protože člověk, který vám to teď slibuje, není tentýž, který se s vámi bude za patnáct let chtít rozvést.

A ještě bych dodal, že fakt, že partner může manželství opustit, stimuluje oba manžele k tomu, aby se ve vztahu trochu snažili. Živě si dokážu představit postoj obzvlášť některých mužů v situaci, kdy mají partnerku už napořád jistou.

0 0
možnosti
PG

Páya

25. 11. 2008 1:08
Civilni manzelstvi zrusit.

Nevidim zadny duvod pro zachovani teto instituce. Nechal bych moznost (vsech) cirkevnich snatku, pokud tomu nekdo veri, tak proc mu branit? Ale tato manzelstvi by nemela zadnou pravni hodnotu. Jediny problem je v tom, jak poresit majetkove vztahy lidi zijich v dlouholetem partnerstvi a predevsim vychovu deti.

0 0
možnosti
AM

Alexander Mikoláš

25. 11. 2008 9:59
Re: Civilni manzelstvi zrusit.

Já vidím (jediný) účel manželství právě v zajištění zvýšené stability vztahu pro výchovu dětí.

0 0
možnosti
SP

pasacek

24. 11. 2008 22:58
Papír platí navenek, uvnitř manželství jde o charakter

Üčelem institucionálního manželství je poskytování záruky, že bude společností (jako celkem i jednotlivci) respektováno a chráněno. Nejde tedy o vzájemný vztah manželů, ale o vztah manželů a společnosti. To platí i pro katolickou svátost manželství, kterou snoubencům neuděluje kněz, ale snoubenci sobě navzájem. Církev je tu jen svědkem a garantem, poskutujícím  výše uvedené společenské záruky. Je smutnou skutečností, že jsou zmíněné garance společností bagatelizovány a mnoha jednotlivci ignorovány a tak přestalo být manželství nedotknutelné (říká se, že to není tělesná vada). V článku kritizovaná chiméra svědčí o tom, že tvůrci našich zákonů jsou poťouchlí pitomci a že ministři vlastníma rukama předkládané návrhy ani nečtou. Co všelijaké panáky irituje na církevních svatbách (že pořád znovu a znovu usilují o jejich odstřel), to je opravdu záhada. Od státu se přece nechce nic jiného, než aby uznal veřejné a svobodné rozhodnutí manželů o společném soužití v jimi založené rodině.

0 0
možnosti
PK

Ccecil

24. 11. 2008 22:15
ne

Ale copak lidé nevstupují i do 'normálního' manželství s tím, že to je možná napořád nebo přinejmenším na dost dlouhou dobu?  Víte pane autore nevstupují. Ono je to totiž takové hloupé lejstro a oni většinou papír nepotřebují. Ta otázka  je pro mnohé zbytečná. Když už nějaké rozhodnutí, tak mít možnost kdykoliv ho změnit, jak nám ukazuje jistá reklama, která má paradoxně v tomhle pravdu. V tomhle státě totiž nikdo nedodržuje pravidla, natož své dané slovo, tak se ani nedivte.

0 0
možnosti
AM

Alexander Mikoláš

24. 11. 2008 22:45
Re: ne

Tak proč to dělají? Nikdo je k tomu nenutí a k ničemu to nepotřebují.

A co je na změně rozhodnutí tak špatného?

0 0
možnosti
S

Skeletonka

24. 11. 2008 22:10
KDU-banda hlupáků

Co návrh, to perla. Jehličko, a komu tím prospějete?

0 0
možnosti
PK

Ccecil

24. 11. 2008 22:17
ach jo....

Vážená bylo by to samozřejmě jenom pro ty, kteří by měli zájem, což samozžejmě nebude váš případ, takže o tom nemusíte ani uvažovat hypoteticky.

0 0
možnosti
MH

1255

24. 11. 2008 21:37
Lidovců kape na karbid.

Už nevědí, čeho by se chytli, ale takhle si přízeň voličů nazajistí. ´Katolíky neohromí a ostatní jenom naštvou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1197x
Student práv na Islandu uprostřed krize.