Politické pitomosti kolem nás

V neděli 10.června 2018)byla v OVM (u Moravce v ČT) velká diskuze o zdravotních sestrách. A najednou se všichni začali shodovat, že by se sestrám měly dát výsluhy, čili nějaká penze po odsloužených letech. 

Výsluhy pro sestřičky. Zní to skvěle, budou mít víc peněz, možná si toho budou vážit, možná se jich víc přihlásí na toto zajímavé, ale náročné a občas nevděčné zaměstnání. 

Inspirace je jasná - výsluhy mají ozbrojené služby - vojáci, policisté, tak proč ne sestřičky? 

A co je na tom návrhu špatně? 

Za práci  kterou sestry udělají dnes, dostanou peníze v budoucnosti. A my, to co jsme zkonzumovali dnes, to nebudeme platit, ale bude to platit někdo později . A za to co jsme zkonzumovali my, bude platit někdo jiný. Budou to platit budoucí daňoví poplatníci.  

Říká se tomu budoucí závazky a na ty dojela již nejedna firma, třeba kdysi největší automobilka světa GM a už nyní na to dojíždějí státy. Řecká krize byla dána především sliby o výplatě velkých důchodů a dalších budoucích benefitů pro malou i velkou část obyvatelstva.

Jaké je správné řešení? Přidat na platech, tarifech, ihned, nyní, dnes. Když nějakou práci nechce nikdo dělat, je jediné správné řešení zvýšit odměnu - plat, mzdu. A navíc, oni sestřičky nejsou hloupé, s těmi penězi umí hospodařit a potřebují je dnes, nikoliv za 20 let.. 

Takže vláda, která v době nejlepšího růstu ekonomiky, hospodaří se schodkem, posílá další dluhy budoucím daňovým poplatníkům. 

Pánové, moje babička s měšťankou, by tento stát vedla lépe. 

Autor: Aleš Müller | středa 13.6.2018 15:45 | karma článku: 26,54 | přečteno: 721x